Арлингтън, Вирджиния — Тегленият от коне кесон за погребения в

...
Арлингтън, Вирджиния — Тегленият от коне кесон за погребения в
Коментари Харесай

Промени идват, след като Националното гробище в Арлингтън преустанови използването на коне поради опасения за здравето

Арлингтън, Вирджиния — Тегленият от коне кесон за погребения в Националното гробище в Арлингтън е един от най-тържествените и величествени ритуали в тази нация.

Но назад в конюшнята, 10-секундно видео на кон на име Джордж, който рухва на земята, рисува друга картина.

„ Когато допрях врата на Джордж, той падна на колене, което е доста необикновена реакция при всеки кон “, сподели майор Бет Байлс, ветеринарен доктор за конете, пред CBS News. — И в никакъв случай не съм срещал толкоз мъчителен кон. (Ще ревизира още веднъж цитатите)

прекъсна потреблението на коне, водещи кесони, за 45 дни. През юни той удължи това прекъсване за цяла година, с цел да даде време на конете да се възстановят.

По това време 27 коня Арлингтън бяха изпратени в голям брой рехабилитационни заведения, сподели армията, и конете бяха сменени с катафалки.

В рехабилитационния център конете получиха лечения като накисване в студена вода за болните си крака.

„ Имаше доста работа за извършване “, сподели Моник Хоуви, която беше назначена като нов управител на стадото.

Тя сподели, че е почнала да се отървава от седлата, чиито дизайн датира от Първата международна война.

„ Не единствено може да аргументи болежка по продължение на гръбначния дирек, тъй като от това какъв брой стеснен е, само че и случваше ли се триене на този кон “, изясни Хоуви.

Сега има нови седла и нови коне. Още през юни армията сподели, че ще тества кесони, които са с 20% по-леки, което ще понижи тежестта им до 2000 паунда.

Хови назовава конете „ бойци без гласове “, само че Джордж сподели всичко в това 10-секундно видео. Година по-късно той продължава да се лекува в рехабилитационен център.

„ Джордж е образец за сполучлива история “, сподели Хоуви.

Джордж в никакъв случай няма да се върне към тегленето на кесон, само че погребенията, теглени от коне, са планувани да бъдат обновени идната година.

„ Никога не желая да връщам конете назад, в случай че за тях не могат да се погрижат по подобаващ метод “, сподели Байлс. „ Страхувам се, че може да се върнем там, където бяхме. “

- Елинор Уотсън способства за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР