Арктическият студ, сковал през последните дни Съединените щати, постепенно отстъпва.

...
Арктическият студ, сковал през последните дни Съединените щати, постепенно отстъпва.
Коментари Харесай

Студът в САЩ попречи и на риболова

Арктическият мраз, сковал през последните дни Съединените щати, последователно отстъпва. Сега предпружденията са, че поради покачването на температурите има опастност от наводнения, само че хората би трябвало да внимават и за хлъзгави тротоари и алеи. Как обаче студът попречи на риболова, споделя Ива Стойкова.

Риболовът на пристанището в Глостър, в североизточния щат Масачузетс, се наложи да бъде спрян за известно време. Ледената вълна, обхванала Съединени американски щати, доближи и до рибарското градче, където температурите паднаха до -15 градуса по Целзий.

Риболовът е главен занаят и бизнес още от 1623 година - годината, когато идват първите английски заселници. Но през днешния ден вместо да се борят с вълните, лодките останаха на пристанището поради леда.

„ Днес е ужасяващ ден поради студа и евентуално нито една лодка няма да излезе от пристанището. Корабчетата са покрити с лед, а палубите са хлъзгави. Трудно е човек да се задържи изправен “, споделя пред медии локален риболовец.
Семейството на този риболовец ще загуби към 1500 $ поради невъзможността за лов на риба.
 Съединени американски щати остават в плен на арктическия мраз, жертвите към този момент са 21 Съединени американски щати остават в плен на арктическия мраз, жертвите към този момент са 21
Огромна част от Съединени американски щати остава скована от арктически мраз. Температурите доближават до минус 49 градуса по Целзий. Жертвите на мразовитото време към този момент са 21....

Предизвикателствата се менят. През 1925 година жителите на Глостър издигат мемориал в памет на починалите риболовци. Но в случай че през днешния ден риболовът е по-безопасен, не щеш ли аномалиите на времето слагат под въпрос бъдещето на риболовната промишленост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР