Аркадий Бабченко*За няколко дни Украйна покоси толкова войници от руската

...
Аркадий Бабченко*За няколко дни Украйна покоси толкова войници от руската
Коментари Харесай

„Несокрушимая и легендарная“ изтече в канала

Аркадий Бабченко*

За няколко дни Украйна покоси толкоз бойци от съветската войска, колкото не са падали в цялата Чечения за всичките войни.
Числата са просто фантастични. Такива загуби за денонощие нито Съюз на съветските социалистически републики е имал през Втората международна, нито Русия когато и да било.
Това е

поражение на мита за мощта и непобедимостта на съветската войска

Възможно е още да не сте разбрали, само че Русия към този момент загуби.
Даже още веднъж да вземе Харков, да вземе даже Киев, към този момент няма да има никакво значение.
Те самите го схващат. Руснаците се мятат по украинските пътища и полета като заклано пиле и не знаят какво вършат. Продължаващите опити за взлом са безсмислени. Правят ги единствено с цел да доложат на Путин: „ Ура! Рушим, превзехме село Лопиревка, не знам в кой регион, не знам в коя губерния! “

Тактически ще се срутен до дни. Психологически към този момент са се сринали.
Путин живее в някакъв собствен свят и в действителност си има вяра, че има велика и непобедима войска, а не

стадо от демотивирани добичета,

яхнали остаряла железария. Около него всички се опасяват да му кажат истината и непрекъснато го лъготят.
Работата не е в печеленето или губенето на война. Тя е в правилото, че на диктатора всичко му е разрешено. Той може да натъпче хората в концлагери. Да докара народа си до апетит и да го принуди да яде варена трева. Да избива децата му. Да ги взривява в танкове на непозната земя.

Робите ще му простят неимоверно количество трупове. Десетки хиляди. Даже стотици хиляди. Ще проклинат и ще псуват и с това ще се изчерпи гневът им.
Но при едно изискване: да превземе Киев. И освен да го превземе, само че и да го победи, да го принуди да признае властта на по-силиня, да издигне червен байрак над Радата, да допусне надвит церемониал по Крещатик и тържествуващ народ по улиците.
Като КРИМНАШ.
При сходен процес биха му дали прошка и срутва на рублата, и летните почивки в Липецк вместо по международните плажове, плюенето в бирата им в Чехия, смазаните манифестации по улиците.
Но проваляне?! При това ТАКОВА?!
За путинския режим

стартира противоположното преброяване

Но и това не е най-важното. Утре като отворят тържищата и видите курса на рублата, ще разберете, че съветският фондов пазар не съществува. Изключен е от СУИФТ. И страните една след друга минават към доставки на петрол и газ от други страни, а не от Русия.

Срива се не Путин. Срива се Русия. После години наред ще си бършете задниците с " Правда ", а тоалетна хартия ще ви оферират единствено в колбаса. И ще излизате на протест не за независимост, а за колбас.
Включени сте като статисти в сериала " Краят на империята ".
Сега се смеете, хихикате и не ви се има вяра. Но сте очевидци на залеза на Московията.
И всичко това го направихте вие, другари мои!
Всеки украинец.
За няколко дни.
Слава Украйне!

*Аркадий Бабченко е известен съветски публицист, отразявал войните в Чечения, основател на платформата " Журналистика без медиатори ", оживял след несполучлив опит да бъде погубен от съветските служби. В момента живее в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР