Ark Invest и 21Shares подадоха заявление за създаването на първия

...
Ark Invest и 21Shares подадоха заявление за създаването на първия
Коментари Харесай

Ark Invest подаде заявление за спот Етериум ETF

Ark Invest и 21Shares подадоха заявление за основаването на първия американски борсово търгуван фонд (ETF), който цели директна експозиция към Етериум - втората по величина криптовалута в света.

Ако получи зелена светлина, стартирането на спот Етериум ETF от страна на Ark Invest ще съставлява забележителен стадий в областта на вложенията в криптовалути.

Различавайки се от наскоро препоръчаните спот ETF с фючърси на Етериум, предлагането, показано от Ark Invest и 21Shares, се отличава с това, че има непосредствено ETH токени. Този метод за непосредствено вложение отличава Етериум ETF-a на Ark и 21Shares от останалите, като показва мощен ангажимент за даване на повсеместен набор от артикули за криптовалути.

Въвеждането на въпросният ETF служи като доказателство за вярата в трансформиращия капацитет на блокчейн технологията и децентрализираните финанси, отстоявана от основателката на Ark Invest, Кати Ууд.

Неотдавнашното подаване на документи в Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) в сряда бележи основен миг в продължаващото развиване на промишлеността на криптовалутите.

В случай че бъде получено регулаторно утвърждение, борсово търгуваният фонд ще се търгува под признака ARKE и е позициониран по този начин, че да се трансформира в пример за вложения, фокусирани върху Етериум, в границите на Съединени американски щати.

Целта на този ETF е да предложи на вложителите транспарантен и контролиран метод за присъединяване в растежа на Етериум.

Струва си да се означи, че подаването на документи от Ark Invest съответствува със засиления напън от страна на Grayscale за това SEC да утвърди превръщането на Биткойн тръста на компанията в  спот ETF.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР