Аржентинският писател, есеист и поет Хорхе Луис Борхес е считан

...
Аржентинският писател, есеист и поет Хорхе Луис Борхес е считан
Коментари Харесай

Хорхе Луис Борхес: С времето човек научава, че ако е прекалена, дори топлината от слънцето изгаря...

Аржентинският публицист, есеист и стихотворец Хорхе Луис Борхес е считан за един от най-изтъкнатите южноамерикански създатели на 20 век. Той е роден в Буенос Айрес, само че едвам 15-годишен отпътува за Женева.

Там се среща с концепциите на Шопенхауер, с творчеството на Уолт Уитман и на френските символисти Рембо, Верлен и Маларме, а в Испания, където се открива по-късно, попада в кръга на локалните писатели ултраисти.

През 1921 година се завръща в Аржентина и взема присъединяване в основаването на няколко литературни и метафизичен списания.

Световната си популярност дължи на първо място на своите къси разкази и литературни есета. Умира в Женева през 1986 година

Днес ви представяме най-вдъхновяващите и прелестни цитати на създателя в галерията ни ТУК

 b Getty

Нашият обичан е:

И след време човек научава, че в случай че е прекомерна, даже топлината от слънцето изгаря. И се научава да посади своя лична градина. И да украси своята лична душа, вместо да чака някой да му донесе цветя. И човек схваща, че в действителност може да издържи, че в действителност е мощен, че в действителност има стойност. И човек схваща и се научава! И всеки ден се учи!

Към галерията >>>

 b Getty

Не пропускайте нашия раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар, особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР