Аржентинският национален отбор направи поредната си грешна стъпка в квалификациите

...
Аржентинският национален отбор направи поредната си грешна стъпка в квалификациите
Коментари Харесай

Аржентина претърпя пореден провал в световните квалификации

Аржентинският народен тим направи следващата си неверна стъпка в квалификациите за международното състезание по футбол в Русия през 2018 година Сребърните медалисти от последния мондиал приключиха наедно вкъщи против най-слабия тим в зона " Южна Америка " - Венецуела. Двубоят в Буенос Айрес приключи 1:1, а гостите завоюваха едвам осмата си точка от началото на квалификациите.

Звездите Аржентина даже не съумя да отбележат във вратата на тима, който преди този мач беше позволил 34 гола в 15 мача. Попадението във вратата на Венецуела пристигна след автогол на Ролф Фелтшер. С него резултатът беше подравнен в 55-ата минута, откакто пет по-рано Джон Мурило изведе гостите напред.

След кошмарното тъждество с Венецуела Аржентина заема петата позиция в зона " Южна Америка ", която праща на бараж против Нова Зеландия. Лионел Меси и съотборниците му имат 24 точки, с колкото е и съставът на Перу, който победи Еквадор с 2:1 като посетител и излезе четвърти поради множеството си маркирани голове.

Чили пропусна да се възползва от обстановката и да измести Аржентина от плейофната позиция. Шампионите на Южна Америка изгубиха с 0:1 при гостуването си на Боливия и към този момент са шести с 23 точки. Две по-малко има Паргвай, а Еквадор е с 20 точки. Заемащите последните две позиции - Боливия (13 т.) и Венецуела (8 т.), нямат шансове за класиране на международното.

В дербито на кръга Колумбия и Бразилия приключиха 1:1 в Баранкиля. Уилиан даде задатък на петкратните международни първенци в добавеното време на първото полувреме, само че 10 минути след почивката Радамел Фалкао изравни.

Бразилците, които от дълго време си осигуриха визи за Русия, остават безапелационно отпред с 37 точки след 11 победи и четири равенства в 16 мача. Колумбия е на трета позиция с 26 точки, а Уругвай се изкачи на второ място с 27 точки след триумф с 2:1 при гостуването си на Парагвай.

До края на квалификациите в зона " Южна Америка " остават два кръга.

Мачовете до края

5/6 октомври
Боливия - Бразилия
Колумбия - Парагвай
Венецуела - Уругвай
Чили - Еквадор
Аржентина - Перу

10/11 октомври
Еквадор - Аржентина
Уругвай - Боливия
Парагвай - Венецуела
Бразилия - Чили
Перу - Колумбия
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР