Аржентинският министър на финансите Николас Духовни подаде оставка на фона

...
Аржентинският министър на финансите Николас Духовни подаде оставка на фона
Коментари Харесай

Министърът на финансите на Аржентина подаде оставка

Аржентинският министър на финансите Николас Духовни подаде оставка на фона на влошаващата се икономическа обстановка в страната, оповестява TN.
Каналът разгласява писмо от министъра до президента Маурисио Макри, в което Духовни афишира решението си да подаде оставка от поста, който заема от януари 2017 година
" Надявам се, че нашата страна най-сетне ще извърви пътя на триумфа и ще реализира икономическо развиване ", се споделя в писмото, представено от БГНЕС.
През последните дни Аржентина претърпява изостряща се икономическа рецесия, породена от резултата от първичните избори. Президентските избори ще се проведат през октомври, само че на първичния избор на 11 август лявата центристка съпротива, водена от Алберто Фернандес, завоюва огромна преднина пред екипа на сегашния президент. В деня след гласуването тържищата се сринаха с 38%, а песото падна с съвсем 30% и към момента не може да възвърне цената си.
Международната рейтингова организация S&P Global Ratings (S&P) намали дълготрайния кредитен рейтинг на Аржентина до „ B- “ от „ B “, а Fitch намали рейтинга на страната до CCC от „ B “, обяснявайки това с увеличение на политическата неустановеност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР