Аржентинският мениджър на английския Лийдс Юнайтед Марсело Биелса призна, че

...
Аржентинският мениджър на английския Лийдс Юнайтед Марсело Биелса призна, че
Коментари Харесай

Мениджърът на Лийдс Марсело Биелса призна, че е шпионирал всички отбори от Лига Чемпиъншип

Аржентинският управител на британския Лийдс Юнайтед Марсело Биелса призна, че хора от неговия екип по разнообразни способи са съумели да следят тренировките на съперниците във всичките си мачове досега в Чемпиъншип. Признанието на Биелса на конференция през днешния ден скандализира британската футболна общност, като най-вероятно ще бъде стартирана и процедура за футболен шпионаж.

" С няколко думи ще ви кажа, че ние сме изследвали всички наши съперници, с които играем всяка седмица, и сме следили техни тренировки тъкмо преди да играем против тях, съобщи Биелса. Дарби Каунти беше тимът, който изпрати тъжба след открито наблюдаване от страна на човек от щаба на Биелса преди гостуването им на Елънд Роуд в петък.

След провалянето с 0:2 Франк Лампард - управител на Дарби, назова случаят неетичен, обосновавайки се по какъв начин е попречило на подготовката на отбора.
Всеки има право на мнение, само че направеното от нас не е нелегално. Можем да спорим дали е етично, само че сигурно не сме нарушили закона. Моята цел е да направя следствието по-лесно, тъй че ще спомагам, в случай че би трябвало. И ще приема наказване, в случай че ми се наложи такова. Повтарям обаче, че дейностите ми не са противозаконни ", добави някогашният старши треньор на Атлетик (Билбао) и за доказателство на самата конференция даде няколко образеца с тактически постройки на Дарби Каунти.

" Ние ще се усещаме отговорни, в случай че не работим задоволително. Но нямам намарение да се усещам неуместно, в случай че не съм нарушилъ никакви забрани или закони, сподели още опитният експерт.

Лийдс води в класирането на второто равнище на британския футбол с 54 точки, с 4 над Шефилд Юнайтед. Дарби Каунти е на последното място за плейофите, 6-ото, с 43 точки.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР