Аржентинският Колон (Санта ФЕ) и Индепендиенте дел Вале (Еквадор) взеха

...
Аржентинският Колон (Санта ФЕ) и Индепендиенте дел Вале (Еквадор) взеха
Коментари Харесай

Колон и Индепендиенте взеха преднина над бразилските си съперници

Аржентинският Колон (Санта ФЕ) и Индепендиенте дел Вале (Еквадор) взеха преднина преди вторите полуфинални срещи от шампионата Копа Судамерикана, вторият по мощ клубен шампионат в Южна Америка. И двата състава победиха бразилски противници, като еквадорците го направиха над Коринтианс като посетители с 2:0.

На мача в Санта Фе (Аржентина) гостите от Атлетико Минейро откриха резултата в 36-ата минута посредством Джими Хара, който се възползва от недоразумение в центъра на отбраната, проби през двама и прати топката зад тила на вратаря Леонардо Буриан.

До края на полувремето Колон се опита да реагира, само че липсваше организация в играта. В 52-ата минута нещата се трансформираха. След центриране от корнер, топката беше отклонена от Емануел Оливера с глава и на задна греда от половин метър Уилсон Морело я добута в мрежата за 1:1. Този гол промени държанието на домакините, които започнаха да пресират високо и офанзивите им ставаха все по-добри.

Алекс Виго свърши доста работа по дясното крило, подпомаган от Алиендро и Лерота. И до момента в който в предни позиции гостите по този начин и не потърсиха действително втори гол, то Луис Мигел Родригес-Пулга донесе насладата за домакините, откакто се разписа четири минути преди края. Той самичък поде офанзивата и влезе в наказателното поле и подаде на Фернандо Зуки. Защитник на гостите се подхлъзна и разреши топката да се върне към Пулга, който от 2 метра я прати в мрежата.

Еквадорският Индепендиенте дел Вале продължава да господства изненадващо в шампионата, откакто се наложи с 2:0 като посетител на бразилския гранд Коринтианс. Габриел Торес вкара и двата гола в 44-ата и в 55-ата минути на мача. Реваншът в тази двойка е на 26-и септември, а ден по-късно Атлетико Минейро и Колон ще дефинират втория финалист.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР