Аржентинският гранд Ривър Плейт завърши годината с трофей, след като

...
Аржентинският гранд Ривър Плейт завърши годината с трофей, след като
Коментари Харесай

Ривър Плейт взе купата на Аржентина

Аржентинският гранд Ривър Плейт приключи годината с трофей, откакто завоюва Купата на страната. Тимът на Марсело Гаярдо надви с 2:1 над Атлетико Тукуман във финала на стадиона в Мендоса. Така грандът отбрани оценката си, което завоюва преди 12 месеца за първи път в своята история, когато победи с 4:3 Росарио Сентрал.

Голмайсторът на " милионерите " Игнасио Скоко даде задатък на отбора в 10-ата минута, когато се разписа с глава. Това бе гол №15 за него в мач номер 22 за клуба. Капитанът на Атлетико Луис Родригес изравни мигновено, като се разписа пред бранша с почитателите на клуба по трибуните на стадион " Малвинас Аржентинас ". 32-годишният нападател стори това в 12-ата минута.

Страхотен гол на Игнасио Родригес в 48-ата минута обаче донесе успеха на Ривър. Халфът овладя чудесно топката, след което с майсторски удар я прати в горния десен ъгъл на вратата защитавана от Санчес.

Попадението бе негово четвърто в шампионата, което го прави голмайстор на " бяло-червените " в конкуренцията. В минутите до края Ривър съумя да задържи преднината и да приключи неприятната година с трофей. Треньорът на Гаярдо към този момент има седем оценки отпред на клуба, като е единствено на един триумф от това да изравни достижението си като състезател. Тогава той завоюва осем оценки на " Монументал ", а триумфът за Купата на Аржентина подсигурява ново Суперкласико с Бока Хуниорс през 2018 година, в което двата колоса ще спорят за Суперкупата на Аржентина.

През тази година Ривър отстъпи с 0:3 от Ланус в борбата за Суперкупата на Аржентина, след което отпадна скандално на полуфинала за Копа Либертадорес след преднина от 3 гола към 46 минути преди края на полуфинала-реванш, още веднъж против Ланус, а след положителния старт в състезание с три следващи победи, се свлече на 16-то място след първите 12 кръга.

Въпреки това Гаярдо изведе отбора до нов трофей, което му подсигурява оставането отпред на " милионерите ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР