Аржентинският гранд Бока Хуниорс е на полуфинал в Копа Либертадорес.

...
Аржентинският гранд Бока Хуниорс е на полуфинал в Копа Либертадорес.
Коментари Харесай

Бока на полуфинал в Либертадорес, но даде две жерти за дербито с Ривър

Аржентинският гранд Бока Хуниорс е на полуфинал в Копа Либертадорес. " Генуезците " приключиха 0:0 в семейството си против ЛДУ де Куито, откакто бяха записали победа с 3:0 преди седмица в Еквадор. Шесткратният първенец на Южна Америка имаше няколко положения, само че два пъти и гредите стопираха отбора от нов триумф. Еквадорците пък не нанесоха нито един прецизен удар в очертанията на вратата защитавана от Андрада, макар че имаха две доста чисти положения. Така стражът записа връх запазвайки вратата си суха в осем следващи мача, което не бе правено в историята на Бока. Той е единствено на две минути от достижението на Антонио Рома - 782 минути, с цел да стане вратарят запазил най-дълго време вратата си суха в историята на " генуезците ".
For the 17th time in their history, and 10th time since 2000, @BocaJrsOficial are into the #Libertadores semifinals. pic.twitter.com/UhMMdt4PkO
— CONMEBOL Libertadores (@TheLibertadores) August 29, 2019

При страхотна атмосфера и цялостни трибуни на " Бомбонера " наставникът на аржентинците Густаво Алфаро изненадващо реши да заложи на съвсем всичките си съществени играчи (11 аржентинци), макар сериозната преднина от първата среща за Бока. Това може да оказа неприятна смешка на " жълто-сините ", които изгубиха двама от титулярите си - Едуардо Салвио и Рамон Абила, за идното Суперкласико с Ривър Плейт от аржентинската Суперлига. Двубоят е тази неделя на " Монументал ". Двамата офанзивни футболистите се контузиха и бяха сменени наложително, а в идващите часове ще стане ясно за какъв брой време ще отсъстват.
The best moments from the scoreless draw between @BocaJrsOficial & @LDU_Oficial that sent the hosts to the #Libertadores semifinals.@FTBSantander pic.twitter.com/8hi38qVe5K
— CONMEBOL Libertadores (@TheLibertadores) August 29, 2019 Те сигурно са навън за конфликта с " милионерите " за състезание, само че нов мегасблъсък сред колосите на Аржентина се задава в най-силния клубен шампионат на Южна Америка. Именно тази нощ Бока ще разбери дали излиза против безконечния си противник в борбата за финала.

Шампионът на Южна Америка гостува на Серо Портеньо в Парагвай в финален четвъртфинал от шампионата, откакто има преднина от два чисти гола след първата среща в Буенос Айрес. Полуфиналите от шампионата ще се играят на 1-2 и на 22-23 октомври.
¡Daniele, de América! pic.twitter.com/EbQwMcXlDY
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) August 29, 2019

Италианската звезда Даниеле де Роси направи дебют в Либертадорес, откакто се появи на терена в 80-ата минута. Той стори това с №7 на гърба, а не с обичания му №16, защото в шампионата е картотекиран на мястото на Кристиан Павон, който отиде в Лос Анжелис Галакси.
Още с първото си допиране Де Роси беше покрай гол, като имаше и искания за дузпа против него, само че такава не бе отсъдена.
Carlitos pic.twitter.com/mydJ4fAhf1
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) August 29, 2019

Преди това през първата част бранителят на еквадорците Крус счупи гален. Бранителят се опита да парира мощен удар на Карлос Тевес, само че при рухването на земята обърна десния си гален, като трябваше мигновено да напусне терена с насълзени очи. Централният бранител на Бока Лопес пък показва страховит феърплей, като незабавно изтича отвън терена, с цел да донесе носилката, незабавно щом всички играчи си дадоха сметка какъв брой сериозна е контузията на Крус. Копа Либертадорес 1/4 кръг, четвъртък 29 август  Бока Хуниорс 0:0краен резулат  ЛДУ де Куито
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР