Аржентинските власти решиха да спрат допускането в президентския дворец на

...
Аржентинските власти решиха да спрат допускането в президентския дворец на
Коментари Харесай

Спряха допуска до ковчега на Марадона

Аржентинските управляващи взеха решение да спрат допускането в президентския замък на поданици на страната, които дойдоха за прощалната гала с футболната легенда Диего Марадона, оповестява ТАСС.

Пред постройката има огромна навалица, само че никой не е допускан вътре от най-малко 40 минути. Няколко десетки чиновници на реда стоят на входа на двореца. Гражданите, пристигнали на церемонията, подвигнаха звук, пеят аржентинския химн и скандират името на Марадона.

Към момента не е известно дали прощаването с някогашния футболист ще бъде възобновено. Според телевизионния канал " Тодо нотисиас " ковчегът с тялото на Марадона е изнесен от залата, където е бил преди.

Церемонията по сбогуването с Марадона стартира в 06:00 часа локално време и първоначално беше релативно спокойна. След 14:00 часа обаче в центъра на града избухнаха конфликти сред полицията и почитателите на Марадона. Гражданите, които чакаха на опашка, започнаха да бягат от патроните и унищожиха част от оградата. Операцията по сигурността излезе отвън надзор, след което достъпът до двореца беше затворен.

Задържани са най-малко трима души, има известия и за ранени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР