Аржентинските власти намериха огромна колекция от нацистки артефакти – най-голямата,

...
Аржентинските власти намериха огромна колекция от нацистки артефакти – най-голямата,
Коментари Харесай

Намериха грандиозна колекция от нацистки артефакти

Аржентинските управляващи откриха голяма сбирка от нацистки артефакти – най-голямата, намирана до този миг в южноамериканската страна, оповестиха международните организации.

Силите за сигурност са щурмували укритие в предградие на Буенос Айрес, където са се натъкнали на близо 75 предмета.

Колекцията съдържа артефакти, принадлежащи на високопоставени нацисти, а някои даже е допустимо да са били на нацисткия водач Адолф Хитлер.

Аржентинските управляващи разкриха, че става въпрос за истински предмети, а не копия. Сред артефактите има и статуя на нацистки орел над свастика.

Операцията е била извършена на 8 юни. Тайникът е бил открит зад библиотека в къща, намираща се в предградие на аржентинската столица. Полицията се пробва да разбере по какъв начин тези предмети са се озовали в Аржентина.

Не е загадка, че Аржентина се трансформира в леговище на някои военнопрестъпници след края на Втората международна война, в това число високопоставени военни.

Сред откритите предмети има и такива, които нацистите са употребявали за премерване на главите – с цел да се дефинира дали лицето дава отговор на условията на арийската раса. Колекцията съдържа и ножове, дрехи и разнообразни нацистки знаци.

Аржентинската полиция и чиновници на „ Интерпол “ водят следствие. Една от версиите е, че след края на войната военни или служители от нацисткия режим са ги взели със себе си в Аржентина.







Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР