Аржентинските власти изразиха загриженост поради големия брой бременни руски гражданки,

...
Аржентинските власти изразиха загриженост поради големия брой бременни руски гражданки,
Коментари Харесай

Наплив от бременни руски гражданки притесни аржентинските власти

Аржентинските управляващи показаха угриженост заради огромния брой бременни съветски гражданки, които влизат в страната, с цел да родят там, което е метод да получат поданство на латиноамериканската страна  паспорт, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Тази седмица имиграционните управляващи не разрешиха на шест бременни рускини да влязат в Аржентина, като обявиха, че те са употребявали за идването си подправения предлог, че са туристки, съобщи пред локален новинарски канал Флоренсия Кариняно, народен шеф по въпросите на миграцията.

След стартирани правосъдни процедури през вчерашния ден арбитър даде зелена светлина на петиция, с цел да разреши на шестте дами да влязат краткотрайно в Аржентина.

Бременните дами сложиха в центъра на вниманието събитие, което стана явно в Аржентина през последните седмици.

" Количеството в действителност е доста огромно всеки ден, единствено нощес в последния полет на Етиопските авиолинии влязоха 33 съветски гражданки с бременност от към 32, 33, 34 седмици ", сподели Кариняно.

През последната година в Аржентина са влезнали 21 757 съветски жители, в това число към 10 500 бременни дами, а „ през последните няколко месеца броят им се усилва ", сподели Кариняно. " През последните три месеца в Аржентина са влезнали 5819 дами, на които следва да родят ".

Всеки, който е роден на аржентинска земя, получава неотложно поданство, а раждането на дете в страната форсира процеса на приемане на поданство от родителите.

В момента правосъдната система проверява дали съществува някаква незаконна организация, която да вкарва рускини в Аржентина. Въпреки че управляващите не споделят за какво сходна формация би довела бременни дами в Аржентина, някои допускат, че страната разполага с подобаваща композиция от облекчени имиграционни закони, при които руснаците не се нуждаят от визи, гратис универсално опазване на здравето и паспорт, който разрешава достъп до доста страни без виза.

Властите акцентират, че чиновниците нямат проблеми с съветските жители, които идват в Аржентина, само че желаят да се уверят, че те в действителност имат проекти да живеят в страната.

Аржентина по традиция е отворена към имигрантите, само че имиграционните служби бяха алармирани, откакто в Словения бяха арестувани съветски шпиони с аржентински паспорти, сподели Кариняно. В края на януари словенските медии оповестиха, че управляващите са задържали хипотетични съветски шпиони, като този път в известията се споделяше, че единият от двамата има аржентинско поданство.

„ Ако не стартираме да направляваме на кого даваме паспорти, това, което ще се случи на нас, аржентинците, е, че ще стартират да желаят визи на всички места и паспортът към този момент няма да се употребява с доверието, което има в другите държави'', сподели Кариняно, като означи, че аржентинците могат да влизат в 171 страни без виза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР