Аржентински волейболисти заплашват да бойкотират първото издание на Волейболната лига

...
Аржентински волейболисти заплашват да бойкотират първото издание на Волейболната лига
Коментари Харесай

Аржентински волейболисти бойкотират националния тим

Аржентински волейболисти заплашват да бойкотират първото издание на Волейболната лига на нациите, правоприемник на Световната лига, оповестява изданието Волей Плюс.
Според информацията неизпълнените отговорности на Аржентинската федерация по волейбол (FeVA) във връзка с наградите от Световната лига през 2017 година биха провокирали протест от страна на играчите от националния тим за идващото издание на шампионата.
Те настояват, че са се съгласили с изискванията на федерацията преди шампионата, а тя в този момент не желае да ги извърши. Затова някои от играчите съществено обмислят да не вземат присъединяване в конкуренцията.
Щабът на FeVA уведомило играчите, че контрактуваните суми ще бъдат понижени, и поискали да платят сами самолетните си билети. Вместо да заплати първата част от 60% през декември и 40% през януари, управителният орган решил друго: 50% през декември и 50% през март. Състезателите обаче не са получили парите и не имат вяра на чиновниците на федерацията.Ето какво обаче споделят от FeVA: " Както всякога, премиите са въз основа на успехите, провалите и финалното класиране в шампионата. Международната федерация прави съответното съглашение и FeVA получава %, предопределен за играчите, който постоянно се изплаща през идната година. По гледище на играчите, една част трябваше да бъде платена през декември, само че документите от ФИББ пристигнаха по-късно и нямахме време. " Но има и друга версия: наградите са закрепени (без процент) и заплащането би трябвало да подхожда на дадената дума.
BGvolleyball.com

Players competing for #Argentina in 2017 FIVB World League to boycott national team this year due to unpaid prizes by federation? https://t.co/S8rXVhYhI0 #volleyball #voley #voleibol pic.twitter.com/BHcc2y0osa
— WorldofVolley.com (@WofVOLLEY) 11 януари 2018 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР