Аржентински съд във вторник отмени трудовите правила, предложени от президента

...
Аржентински съд във вторник отмени трудовите правила, предложени от президента
Коментари Харесай

Аржентински съд отмени трудовите правила на Милей в удар върху плановете му за реформи

Аржентински съд във вторник анулира трудовите правила, препоръчани от президента Хавиер Милей, които биха улеснили уволняването на служащи, в нов удар върху напъните на водача да разклати регулации, които съгласно него са попречили затруднената стопанска система на страната.

Апелативният съд към този момент краткотрайно спря новите разпореждания на бъдещия президент при започване на януари след правно оборване, повдигнато от главната синдикална група, Общата конфедерация на труда.

Корпусът от трима съдии постанови във вторник, че наредбите са противоконституционни, заявявайки, че държавното управление на господин Милей е надхвърлило пълномощията си да ги постановява и че те първо би трябвало да бъдат утвърдени от Конгреса.

Последното решение може да се апелира пред Върховния съд. Администрацията на господин Milei не сподели незабавно дали ще го направи.

Г-н Milei разгласи през декември декрет, който ще направи няколко промени в трудовите правила, като увеличение на изпитателния период за работа от три на осем м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР