Аржентински прокурори разследват лекаря на Диего Марадона за възможно непредумишлено

...
Коментари Харесай

Разследват лекаря на Марадона за непредумишлено убийство |

Аржентински прокурори проверяват лекаря на Диего Марадона за допустимо непредумишлено ликвидиране след гибелта на футболната легенда преди четири дни.

Полицаи от Буенос Айрес претърсиха къщата и частната клиника на доктор Леополдо Луке. Те ревизират дали е имало немарливост в лечението на Марадона след интервенцията му.

60-годишният Марадона умря от инфаркт в дома си, където се възстановяваше от нея.

Не са повдигнати обвинявания против доктор Луке. Той отхвърля да е имало немарливост.

Марадона беше опериран от субдурален хематом през ноември и лекуваше алкохолна взаимозависимост.

Какво стои в центъра на следствието?

Около 30 служители на реда претърсиха дома на 39-годишния доктор Луке в неделя сутринта. Още 20 - клиниката му в столицата Буенос Айрес. Акцията бе разпоредена от прокурори, които се пробват да пресъздадат последните дни на Марадона в дома му. Полицаите са иззели компютри, мобилни телефони, здравна документи. Има съмнения, че възобновяване на Марадона в дома му може и да не е ставало при нужните условия, налични в клиниката - 24-часови наряди на медицински сестри, които да наблюдават да няма " корист със вещества ", наряди на лекари и кола за спешна помощ в подготвеност, оборудвана с дефибрилатор. Властите желаят да схванат и по какъв начин доктор Луке се е включвал във възобновяване на Марадона, в последните дни от живота на футболната легенда.

Защитата на доктор Луке

На прочувствена конференция в неделя доктор Луке - именуван от футболиста персоналния му доктор - се разплака. Каза, че е направил всичко, което е могъл, с цел да избави живота на приятеля си. Той добави, че Марадона е бил доста печален през последните си дни. " Искате да знаете защо съм виновен? За това, че го обичах, за това, че се грижех за него, за това, че удължих живота му и качеството му в края " - обърна се лекарят към репортерите. Той акцентира, че е направил " всичко, което е могъл, до невъзможното ".

Според него Марадона е бил изписан по-рано от нужното от болничното заведение след претърпяната мозъчна интервенция.

По мотив опасенията на управляващите, лекарят сложи под подозрение ролята му в постоперативното възобновяване на Марадона. " Ако ме питате, аз съм неврохирург и моята работа завърши. Тя беше завършила с нея ", сподели той, визирайки ноемврийската интервенция. Той акцентира, че възобновяване на Марадона вкъщи не е било негова отговорност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР