Аржентинската Темида осъди мъж да обезщети бившата си съпруга със

...
Аржентинската Темида осъди мъж да обезщети бившата си съпруга със
Коментари Харесай

Аржентинец беше осъден да обезщети бившата си съпруга за свършената от нея домакинска работа

Аржентинската Темида осъди мъж да обезщети някогашната си брачна половинка със 173 хиляди $ за свършената от нея домакинска работа по време на 27-годишния им брак, съобщи Франс прес.

Седемдесет годишната дама с тапия за икономист се посветила на възпитанието на децата и на дома по време на взаимния им живот. Според арбитър Виктория Фама, икономическата взаимозависимост е тази, която слага дамите в неравностойно състояние в обществото. По думите на юристката отсъденото обезщетение е заслужено, с цел да компенсира финансовия дисбаланс след разтрогнатия брак.

"След 27 години брак, ответникът е напуснал половинката си, която тогава е била на 60 години. На тази възраст дамите се пенсионират и в нашия случай дамата не би могла да има достъп до трудовия пазар ", се споделя в правосъдното решение.

Двойката се била разделила през 2009 година и се развела публично през 2011 година. Финансовото обезщетение беше въведено в Гражданския кодекс на Аржентина през 2015 година. То може да бъде изплатено еднократно или на вноски или да се състои в използването на някои фамилни богатства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР