Аржентинската сензация Надя Подороска, която започна участието си от квалификациите

...
Аржентинската сензация Надя Подороска, която започна участието си от квалификациите
Коментари Харесай

Аржентинска сензация на полуфинал на Ролан Гарос

Аржентинската сензация Надя Подороска, която стартира присъединяване си от квалификациите на " Ролан Гарос " 2020 към този момент е на полуфинал на шампионата от " Големия шлем "

23-годишната южноамериканка се наложи над поставената под №3 украинка Елина Свитолина с 6-2, 6-4 за 1 час и 20 минути. Това е осмата ѝ победа в Париж, като тя е на крачка да изиграе оптималните 10 мача. Надя направи осем пробива в деветте сервис гейма на украинката.

Аржентинката заема към момента 131-о място в международната класация, като това е едвам второ присъединяване в главната скица на шампионат от " Големия шлем ". Предишното ѝ беше на US Open 2016, където отпадна на 1/64-финал. Надя в понеделник ще бъде най-малко на 48-а позиция в света с 1356 точки.

Срещу Свитолина Подороска стартира леко нервно и позволи пробив още в първия гейм, само че незабавно по-късно съумя да го върне. Това даде убеденост на аржентинката. Серията ѝ от къси топки се оказа енигматичен ребус за надалеч по-опитната Свитолина.

След 35 минути игра Подороска затвори първия сет с 6-2. Съперничката ѝ сподели признаци на събуждане при започване на втория сет и поведе с 2-1 гейма и пробив.

Последва същинска канонада от разменени подавания, тъй като в оставащите седем гейма имаше още шест пробива, четири от тях бяха за аржентинката, с което тя взе и втория сет с 6-4.

Подорска може да играе на полуфинала с друга квалификантка, италианката Мартина Тревизан. Тя през днешния ден има мач с друга сензация, полякинята Ига Швьонтек. Аржентинката можеше да играе на осминафинал с Цвети Пиронкова.
 Съединени американски щати си обезпечи представителка на 1/2-финал на
Съединени американски щати си обезпечи представителка на 1/2-финал на " Ролан Гарос "

Даниел Колинс завоюва отсрочения от през вчерашния ден мач против Онс Джабюр
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР