Аржентинската легенда Диего Марадона постигна първа победа като треньор на

...
Аржентинската легенда Диего Марадона постигна първа победа като треньор на
Коментари Харесай

Дон Диего записа първа победа и я отпразнува в свой стил

Аржентинската легенда Диего Марадона реализира първа победа като треньор на Химнасия Ла Плата в локалното състезание. Отборът на Дон Диего завоюва с 4:2 гостуването си на Годой Крус и се измъкна от последното място в класирането, където остана днешният му противник.

Химнасия нямаше победа от началото на май. Преди мача с Годой Крус отборът беше в серия от 7 загуби, само че за 90 минути вкара толкоз ппадения, колкото във всичките си предходни 8 мача от старта на сезона.

" Малвинас Архентинас " в Мендоса беше следващият стадион, на който почитателите демонстрираха голямо почитание и любов към един от най-великите в историята на футбола. Домакините бяха приготвили специфична хореография с ликовете на Марадона, Лионел Меси и папа Франциск, а надписът на фона на аржентинския байрак гласеше: " Национална горделивост ".

Самият дуел се разви доста трагично. Леонардо Контин откри за Химнасия още във втората минута, а в 44-ата се разписа и Виктор Аяла. Домакините върнаха едно попадение още преди почивката с помощта на Хуан Франсиско Брунета. Същият футболист изравни в 61-ата минута, когато Годой Крус към този момент беше с човек по-малко поради червен картон на Хоакин Варела.

Here is Diego Maradona celebrating a first win with his new side, in a typically understated manner. pic.twitter.com/eYTvTpP5m4
— FotMob (@FotMob) 5 октомври 2019 година
В 81-ата парагваецът Мигел Жаке също беше изпъден. С 9 души домакините рухнаха. Аяла в 83-ата и Матиас Гарсия в 87-ата минута вкараха нови два гола за Химнасия и осигуриха на тима по този начин чаканата победа.

След мача Марадона направи същинско шоу в съблекалнята. Танцът на Дон Диего беше повече от чудноват, само че футболистите бурно го приветстваха.
Примера дивисион 9 кръг, събота 5 октомври  Годой Крус 2:4краен резулат  Химнасия Ла Плата
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР