Аржентинската легенда Диего Марадона обвини клубовете, че използват кризата с

...
Аржентинската легенда Диего Марадона обвини клубовете, че използват кризата с
Коментари Харесай

Марадона: Държат се с футболистите като с роби

Аржентинската легенда Диего Марадона упрекна клубовете, че употребяват рецесията с ковид, с цел да се държат с футболистите като с плебеи.

" Има играчи, които нямат потребност да им се заплати, това е истина. Но има и футболисти, които не могат да си разрешат да играят за без пари, даже за месец. На тях би трябвало да бъде платено ", разяснява Марадона.

" Някои клубове се вършат на глупави и желаят да се възползват от този миг, с цел да не заплащат. Те се държат с играчите като с плебеи от години. Изглежда при някои постоянно има пандемия. Те не би трябвало да търсят извинения в този момент, тъй като играчите също би трябвало да ядат ", добави аржентинецът.

Diego Maradona blasts clubs treating players 'like slaves' amid coronavirus crisishttps://t.co/U5AibC6BL4
— PranjalPB (@PranjalPBMIRROR) April 4, 2020
Диего предложи да сътвори фонд, който да оказва помощ на играчи и треньори, които са във финансово усложнения заради рецесията: " Играчите, които са имали шанс да изкарат доста пари през кариерите си, би трябвало да се съберат за общ фонд за помощ. Аз съм подготвен да се срещна с сътрудниците треньори, с цел да помогнем на другите. Това се прави в символ на взаимност, тъй като доста от младите са разорени. Сега е моментът, в който те би трябвало да получат поддръжката, която заслужават, и клубовете да им подсигуряват заплатите ". Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР