Аржентинската армия съобщи, че събитие, наподобавящо експлозия е било регистрирано

...
Аржентинската армия съобщи, че събитие, наподобавящо експлозия е било регистрирано
Коментари Харесай

Аржентинският флот съобщи за възможна експлозия близо до изчезналата подводница

Аржентинската войска заяви, че събитие, наподобавящо " детонация " е било записано покрай мястото, където подводница с 44 души на борда изчезна предходната седмица.

" Анормално, изключително, малко, мощно, неядрено " събитие е било засечено в южната част на Атлантическия океан съгласно представител на военните, представен от аржентински медии, испанския в. " Ел паис " и Би Би Си. Аржентинското издание " Ла насион " отбелязва, че информацията за него е била подадена в сряда от посланика на Буенос Айрес във Виена, малко откакто Съединени американски щати са подали информация за " хидроакустична особеност " директно след изгубването.

Аржентинската подводница " Сан Хуан " изчезна предходната сряда при завръщане от рутинна задача до Ушуая, покрай най-южната точка на Южна Америка. Над 12 страни, в това число латиноамерикански страни, Южна Африка, Русия и Съединени американски щати, изпратиха подкрепление за издирването ѝ.

Не е известна повода за хипотетичната детонация, само че се открито мястото, на което се е случила, и там ще се съсредоточат избавителните старания, сподели капитан Енрике Балби. Според него след сигнала за паника, изпратен от капитана на подводницата, още един път е открита връзка с него. Тогава капитанът обяснил, че късото съединяване, предизвикало повредата, е овладяно и ще последва подводно завръщане към базата в Мар дел Плата. Последният контакт е в 12:30 ч. българско време на 15 ноември, а сигналът от възможната детонация - покрай мястото, където " Сан Хуан " за финален път оказва местоположението си, на към 430 км от брега.

Според Балби кислородът на борда евентуално свършва, в случай че екипажът въпреки всичко е оживял - опция, която съгласно специалисти понижава след новината за детонацията. Според " Ройтерс " нараства терзанието измежду армията, околните и избавителните екипи, че даже подводницата да не е експлодирала, а екипажът да е незасегнат, това може да не продължи дълго, защото запасите от О2 - задоволителни за към седмица - привършват.

Междувременно международна организация, която лобира за цялостна възбрана на нуклеарните проби, разгласи, че нейни устройства са засекли " необикновени сигнали " покрай мястото на последното уведомление от " Сан Хуан ", без да навлиза в детайлности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР