Аржентинска журналистка, съобщила за случаи на полицейско насилие в северната

...
Аржентинска журналистка, съобщила за случаи на полицейско насилие в северната
Коментари Харесай

Журналистка, разобличила полицейско насилие, бе намерена обесена

Аржентинска журналистка, съобщила за случаи на полицейско принуждение в северната провинция Кориентес, е била открита обесена в дома си, съобщи Франс прес, като цитира изказване на полицията.

Тялото на 45-годишната Гриселда Бланко е намерено от един от братята ѝ в събота в дома ѝ в Курусу Куатия, на 600 км северно от аржентинската столица Буенос Айрес. Версията за самоубийство бързо била изключена. Арестуван е някогашен неин другар, което е обвинен в убийството ѝ, съгласно същите източници.

По жертвата е имало следи от удари, по ръцете ѝ са открити косми, което допуска, че се е пробвала да се отбрани. В дома ѝ не са открити следи от влизане с щурм.

Семейството на Бланко обаче изрази подозрение, че някогашният ѝ сътрудник Армандо Хара, който също е публицист, може да е отговорен. " Не мисля, че това би трябвало да се класифицира като женоубийство (престъпление, учредено на пола) Според мен Хара няма нищо общо с това, макар че чакаме експертизите и резултатите от тях ", съобщи Лаутаро Сесани - един от синовете на жертвата от различен неин другар, написа Българска телеграфна агенция.

Според него Бланко е получила закани, откакто разгласила в уеб страницата си за локални вести " Гриселда Бланко нотисиас " публикации за хипотетично полицейско принуждение в провинция Кориентес, както и за случай на лекарска немарливост в една болница.

Прокуратурата в профил локалната полиция от следствието и го съобщи на аржентинската федерална полиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР