Аржентинецът Гуидо Пея разкритикува Американската тенис асоциация (ЮСТА) след положителния

...
Аржентинецът Гуидо Пея разкритикува Американската тенис асоциация (ЮСТА) след положителния
Коментари Харесай

Тенисист скочи срещу организаторите на US Open

Аржентинецът Гуидо Пея разкритикува Американската тенис асоциация (ЮСТА) след позитивния тест за ковид на Беноа Пер преди старта на US Open, казвайки, че уредниците на шампионата от Големия шлем са приложили здравните протоколи по друг метод в тази ситуация на французина.

Организаторите на конкуренцията отхвърлиха да разкрият идентичността на играча, само че Пер, който отпадна от схемата в неделя, по-късно удостовери в обществените мрежи, че е дал позитивна проба. Френските тенисисти Адриан Манарино, Кристина Младенович и Едуар Роже-Васлен бяха сложени под „ протоколен проект “ за играчи, които евентуално са били изложени на вируса, което им разреши да продължат присъединяване си в шампионата. Миналият месец Пея и боливиеца Уго Делиен отпаднаха от Western & Southern Open, който се игра по изключение в Ню Йорк вместо в Синсинати, откакто фитнес треньорът им тества позитивно за COVID-19, до момента в който и двамата бяха в границите на следената среда на съревнованието.

Пея показа, че той и Делиен са били „ незаслужено сложени под карантина “ за 14 дни. „ Щастлив съм за френските тенисисти и това, че играят сега, само че желая да знам за какво ЮСТА постъпи по този начин с нас и не ни даде никаква информация. Ядосан съм им поради това. Защото те трансформираха разпоредбите след позитивната проба на Беноа…Просто желая някои отговори, тъй като всеки в моята обстановка би желал безусловно същото. Бях незаслужено подложен под карантина за 14 дни…и знам сигурно, че когато Пер е схванал за позитивния си тест, незабавно по-късно е направил втори. Моят треньор не си направи такъв…за четири или пет дни, тъй като споделиха, че здравният департамент в Ню Йорк не прави нов тест, когато дадеш позитивна проба “, показа южноамериканецът след загубата си в първи кръг от Джефри Улф.

Говорител на ЮСТА разкри за Ройтерс в понеделник, че уредниците са построили „ протоколния проект “ след консултация с Департамента по здравна и психолигическа хигиена на Ню Йорк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР