Аржентина стана световен шампион, след като победи Франция с дузпи

...
Аржентина стана световен шампион, след като победи Франция с дузпи
Коментари Харесай

Дибала: Мартинес ми каза къде да бия дузпата

Аржентина стана международен първенец, откакто победи Франция с дузпи на финала в Катар през 2022 година, като двата тима направиха вълнуващо тъждество 3:3 след 120 минути. Дибала влезе като запаса в последните минути на продълженията, с цел да може да способства за дузпите и не сгреши от бялата точка, като стреля право в средата на мрежата около вратаря на Франция Юго Лорис. Звездата на Рома обаче посочи Емилиано Мартинес като причина за сполучливата му дузпа, признавайки, че е щял да опитва левия ъгъл, към който Лорис се хвърли, в случай че не беше намесата на аржентинския пазач.

" Трябваше да се опитам да бъда допустимо най-хладнокръвен. Не е елементарно, тъй като не играеш всеки ден на край на Световното състезание. Отне ми доста време, с цел да отида до топката. Не можеше да е по-дълго... Говорих с Дибу (Мартинес). Той ме посъветва да изстрелвам в средата, откакто те са пропуснали. Те постоянно се хвърлят. Щях да изстрелвам вляво, вратарят се хвърля от тази страна, само че чух какво сподели Мартинес. Промених решението си в последния миг. Послушах Дибу (Мартинес), тъй като те бяха създали неточност преди мен и той ми сподели да изстрелвам там и това беше гол. ", показа Дибала.

Дибала извърши втория прецизен удар на Аржентина при дузпите, незабавно след Лионел Меси. Леандро Паредес и Гонсало Монтиел също свършиха работата си до съвършенство, с цел да донесат успеха на " албиселесте " 4:2. Кингсли Коман пропусна дузпата си за Франция, откакто тя бе избавена от Мартинес, до момента в който Орелиен Чуамени не съумя даже да уцели вратата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР