Аржентина си осигури място на световното първенство в Катар, след

...
Аржентина си осигури място на световното първенство в Катар, след
Коментари Харесай

Аржентина се класира на световното след равенство с Бразилия

Аржентина си обезпечи място на международното състезание в Катар, откакто приключи 0:0 с Бразилия като хазаин в мач от квалификациите в Южна Америка. Двата отбора изиграха добър мач, само че по този начин и не стигнаха до гол.

Бразилия още след предходния си мач и води в квалификациите с 35 точки, а с равенството Аржентина към този момент е с 29 и сигурно ще приключи измежду първите четири отбора, които получават място на мондиала. Аржентинците си осигуриха място на международното и на доктрина, откакто Чили загуби с 0:2 от Еквадор.

Първият мач сред двата отбора беше преустановен след шест минути след интервенция на полицията и здравните управляващи. Във втория и двата отбора имаха положения за гол. Винисиус и Матеус Куня пропуснаха шансове за Бразилия през първото полувреме, а вратарят на гостите Алисон избави удар на Родриго де Пол.

Бразилците желаеха червен картон за Николас Отаменди за удар с лакът против Рафиня. Съдията Андрес Куня обаче не реагира, макар че получи сигнал от реферите, отговарящи за системата за видеоповторения (VAR).

" Куня е страховит арбитър, само че съдийството също е отборно, а тези, които са били в стаята за VAR няма по какъв начин да не са видели лакътя. Немислимо е да не се отсъди това. " Немислимо " не е думата, която желая да употребявам. Използвам я, тъй като съм вежлив ", съобщи след мача треньорът на Бразилия Тите.

След почивката Винисиус пропусна още една опция, а халфът на Бразилия Фред беше най-близо до гол, само че удари греда. В края на мача Лионел Меси, който се възвърне от травма и изигра първия си цялостен мач от октомври, стреля рисково, само че Алисон избави.

" Дадох всичко, което мога. Не беше елементарно да играя в подобен мач след неявяване поради травма ", съобщи Меси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР