Аржентина ще се присъедини към БРИКС и няма да стане

...
Аржентина ще се присъедини към БРИКС и няма да стане
Коментари Харесай

На президентските избори Аржентина гласува за суверенитет

Аржентина ще се причисли към БРИКС и няма да стане доларова стопанска система. Перонисткият претендент Серхио Маса завоюва първия тур на президентските избори в неделя с огромно преимущество.

Аржентинците гласоподаваха за суверенитет

За да завоюва на първия тур, претендентът би трябвало да получи 45% от гласовете или 40% и с повече от 10 процентни пункта преимущество пред претендента на второто място. Всички западни медии предвидиха победа за последователя на доларизацията на аржентинската стопанска система и на отдръпването от БРИКС Хавиер Майли.

Той завоюва първичните и наложителните избори в страната, които дефинират набора от претенденти. Но Серхио Маса (кандидат на ръководещия Съюз за родината /Unión por la Patria/ на Кристина Кирхнер и Алберто Фернандес) надмина резултатите от предварителните си избори с 15% и завоюва първия тур с резултат от 36,68%.

Майли означи 29,98%. На трето място е претендентът на демократичния Алианс „ Заедно за смяна “ Патриша Булрич (партията на някогашния президент Маурисио Макри), която получава 23,83% от гласовете, съгласно Националната изборна работа на Министерството на вътрешните работи. Избирателната интензивност беше 76%.

Победата на Маса е изненадваща, тъй като сегашният министър на стопанската система трябваше да завоюва доверието на гласоподавателите в страна с инфлация от 140% и черен валутен пазар, където доларът коства повече от хиляда песо.

Но по какъв начин да не се завоюва, в случай че ултралибералът Майли предложи закриване на министерствата на образованието и опазването на здравето и на Централната банка, унищожаване на всички дотации в страната, осъществяване на тотална приватизация и въвеждане на американския $ вместо песото, наречено от него „ изпражнения “.

Въпросът е какво да кажем за суверенитета тогава? Или Аржентина към този момент не се интересува и нуждае от Малвинските острови?

Противниците ни са по-лоши “

Маса, като министър, разгласи данъчни облекчения и спомагателни заплащания за държавни чиновници и пенсионерите, инжектирайки милиарди песо в стопанската система. Както Хуан Перон един път е споделил: „ Не че ние сме положителни, а нашите съперници са по-лоши. “

Габриел Негрето, професор по обществени науки в университета Карлос III, твърди испанския вестник La Razon, че този резултат отразява страха на доста аржентинци от „ скока в пустотата “, въплътен във фигурата на Майли.

Победата на Маса, показва La Razon, е обезпечена от гласовете на жителите на провинция Буенос Айрес, където е концентрирано 24% от популацията на страната. Губернаторът на провинция Буенос Айрес Аксел Кисилоф завоюва преизбирането с 46% от гласовете, давайки на Маса поддръжката, от която се нуждаеше, с цел да организира последния стадий от президентската си акция в границите на един месец.

Тоест столичният квартал се оправя добре. Това значи, че има работещ дребен и междинен бизнес, има вложения. Но селските региони на Аржентина също работят. Така в северната провинция Сантяго дел Естер, Маса завоюва с 60% резултат. Това значи, че търговията с Китай с пшеница и месо е на положително равнище.

Именно Китай даде на Аржентина кредитни линии на стойност 130 милиарда юана. Делът на транзакциите в юани на валутния пазар на Аржентина набъбна до 28% през юни, заяви Bloomberg. Най-големите аржентински компании се стремят да заплащат за вносни артикули в юани - на вътрешния пазар на страната към този момент има повече от тях, в сравнение с долари. Дори американски компании в Аржентина би трябвало да заплащат в юани.

Аржентина под перонистите несъмнено ще се причисли към БРИКС за което към този момент е подала молба.

Маса ще завоюва във втория тур, в случай че няма " злополука "

Негрето предвижда победа за Маса във втория кръг.

„ Той беше в най-хубавата допустима позиция да завоюва на 19 ноември, тъй като на втория тур не гласувате за най-хубавия, а отхвърляте най-лошия. Това чувство за отбягване на най-големия риск към този момент беше забелязано в първия тур и ще бъде доказано във втория, в случай че не се случи някаква огромна злополука ", сподели специалистът.

Чудя се за каква злополука приказва.

Маса към този момент разгласи съставянето на държавно управление на националното единение, като за задачата ще договаря със изгубилите претенденти Мириам Брегман и Хуан Шиарети, които дружно получиха съвсем 10% от гласовете.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР