Аржентина се споразумя с инвеститорите си за преструктурирането на дълг

...
Аржентина се споразумя с инвеститорите си за преструктурирането на дълг
Коментари Харесай

Аржентина успя да се договори с кредиторите си за дълг от $65 милиарда

Аржентина се споразумя с вложителите си за преструктурирането на дълг на стойност 65 милиарда $, съобщи Zero Hedge. Новината идва откакто преди две седмици фондовете отхвърлиха предлагането на управляващите да одобряват подстрижка и да им бъдат върнати по 53 цента на $.

Сега те въпреки всичко са приели офертата да получат по 55 цента на $. Интересното е, че за някои това въпреки всичко ще донесе облага, откакто те купиха дълга на страната на вторичните пазари за центове, напомнят от изданието.
 Въпреки банкрута си, Аржентина отхвърли да се контракти с кредиторите
Въпреки банкрута си, Аржентина отхвърли да се контракти с кредиторите

Тя би трябвало да контракти изискванията по отговорности на стойност съвсем 67 милиарда $

Финансовият министър на страната оповести, че в случай че вложителите в хронично задлъжнялата Аржентина, която към този момент държи международния връх по брой банкрути, не бяха приели предоговаряне на изискванията, страната щеше да се обърне за помощ и бейлаут към Международния валутен фонд - нещо, което към този момент направиха Еквадор и Ливан.

Освен това от самото икономическо министерство са поискали да ускорят обслужването на задълженията, падежиращи следващата година, като те са били изтеглени през януари и юли от надлежно март и септември.

Проблемите на Аржентина с кредиторите ѝ започнаха още преди 20 години, когато тя реализира най-големия банкрут в историята, откакто не съумя да заплати над 80 милиарда $. След като някои нейни кредитори я осъдиха за цялостната сума на дължимото, тя банкрутира още веднъж през 2014 година, а по-рано тази година реализира третия си банкрут за по-малко от две десетилетия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР