Аржентина се размина с един от най-ужасните си футболни кошмари.

...
Аржентина се размина с един от най-ужасните си футболни кошмари.
Коментари Харесай

Меси изравни Стоичков, Аржентина оцеля

Аржентина се размина с един от най-ужасните си футболни кошмари. Тимът изтръгна 2:1 против Нигерия с гол в 86-ата минута и по този начин се класира за 1/8-финалите на Мондиал 2018. Двукратните международни първенци се нуждаеха от наложителна победа, с цел да си обезпечат второто място в групата. И въпреки че още веднъж не убедиха в своята класа, реализираха задачата си.

Селекционерът Хорхе Сампаоли направи пет промени спрямо тежката загуба с 0:3 от Хърватия, а Нигерия излезе със същите 11, победили Исландия с 2:0.

stat

След четвърт час неособено забавен футбол на сцената най-сетне излезе Лионел Меси. Евер Банега пусна отдалечен пас към звездата на " Барселона ", който овладя топката в наказателното поле и с десния крайник матира вратаря Франсис Узохо.

Веднага след попадението камерите уловиха легендата Диего Марадона, който отправяше гореща благодарствена молитва към небето.

С шестия си гол на международни шампионати Меси се изравни с Христо Стоичков. Лео се трансформира и в третия аржентинец, съумял да се разпише на три разнообразни мондиала. Останалите са точно Марадона и Габриел Батистута.

До почивката Меси можеше да вкара за повторно, само че изстрелът му от директен свободен удар откри лявата греда.

В 50-та минута обаче Хавиер Масчерано задържа Леон Балгун в наказателното поле на Аржентина и реферът Джунейт Чакър отсъди дузпа. Виктор Моузес извърши технично - 1:1.

До края аржентинците се хвърлиха в офанзиви, само че краката на футболисти за стотици милиони се огъваха като че ли бяха от гума. Едва 4 минути преди края на постоянното време Маркос Рохо означи скъпоценното попадение.

В другия дуел Хърватия излезе с цели 9 промени в състава против Исландия, само че все пак контролирше събитията на терена в огромна част от дуела. В 51-ата минута Бадел откри резултата, а четвърт час преди края Сигурдсон изравни от дузпа. Перишич донесе третата победа на отбора си в групата.

Хърватите завоюваха четвърта група с 9 точки, а Аржентина е втора с 4. Нигерия напуща битката с 3, а Исландия е на дъното с 1.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР