Аржентина остана единственият южноамерикански представител на Световната купа и в

...
Аржентина остана единственият южноамерикански представител на Световната купа и в
Коментари Харесай

Легендарният бразилски пилот Рубенс Барикело: Аржентинец съм!

Аржентина остана единственият южноамерикански представител на Световната купа и вследствие на това към нея се причислиха доста приятелски страни в устрема ѝ към третата звезда, даже и противниците им! Бразилският водач Рубенс Барикело, който към момента е тъжен от отпадането на Селесао, насочи най-хубави пожелания към националния тим преди полуфинала: " Сега, когато нямаме Бразилия, привет за Аржентина, ние сме за нея! "

Когато журналистът Ел Мисил му споделя: " Ти си на половина аржентинец ", Рубиньо, както го назовават галено, дава отговор с доста риоплатенски акцент (б.а. - роден е в Сао Паоло): " Наполовина аржентинец? Не, аз съм съвсем напълно аржентинец. Говоря за всичко. Сега, когато нямаме Бразилия, бих желал да поздравя Аржентина, вършим всичко допустимо. Бързо 50-годишният мъж се върна към родния си език, с цел да отговори: " Тук въпреки всичко приказваме португалски. Вие говорите ли го? " A poquinho " - отговорът.

Барикело, водач с огромен интернационален авторитет, който даже пристигна да се състезава в националния TC 2000, се завърна, с цел да покаже класата си в Stock Car: той бе коронясан за първенец на най-важната конкуренция в Бразилия.

" Това е най-щастливият ден в живота ми ", сподели Рубенс, който завоюва втората си купа в категорията (през 2014 година той също я беше триумфира).

" Страхотен Рубито! Поздравления, шампионе! ", написа Роси.

Роси се бори за купата до края, само че отпадна. На пистата " Интерлагос ", където се организират надпреварите от Формула 1 при всяко посещаване в Бразилия, се организираха две надпревари и аржентинецът не съумя да приключи нито едно от тях.

Единият от тях - заради необикновено събитие: той спря в бокса и когато искаше да излезе, се докосна до различен паркиран автомобил. Тъй като нямаше по какъв начин да продължи, Ракетата трябваше да се отдръпна и да се сбогува с битката.

" Жалко е ", разяснява Роси, който приключи шампионата на четвърто място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР