Аржентина надви Чили с 2:1 на Арена Коринтианс и спечели

...
Аржентина надви Чили с 2:1 на Арена Коринтианс и спечели
Коментари Харесай

Аржентина взе бронза, Меси се сби с противник

Аржентина надделя Чили с 2:1 на " Арена Коринтианс " и завоюва бронзовите медали на Копа Америка 2019 в Бразилия. Така " гаучосите " взеха непълен реванш за два следващи изгубени финала от чилийците в този шампионат след осъществяване на дузпи. Серхио Агуеро (12) и почналият за първи път като титуляр от началото на конкуренцията Пауло Дибала (22) се разписаха за аржентинците, а звездата Лионел Меси бе изпъден с пряк червен картон след скандална обстановка и конфликти с Гари Медел, който също получи червен картон и пое към съблекалните малко преди почивката. Артуро Видал (59-дузпа) се разписа за чилийците.

Мачът стартира прелестно за „ гаучосите “, които поведоха с гол на Серхио Агуеро (12), разписал се след остроумен извеждащ пас от фаул на Лионел Меси. Пет минути по-късно чилийците получиха нов тежък удар, откакто звездата им Алексис Санчес наложително напусна игра и беше сменен от Жуниор Фернандес. Аржентинците удвоиха задатъка си посредством Пауло Дибала (22), който стартира титуляр за първи път от началото на шампионата и вкара гол след светкавична офанзива.

В 37-ата минута се стигна до скандална обстановка. Лионел Меси и Гари Медел се сбутаха край аутлинията и едвам не се стигна до пердах сред тях, само че след намесата на хора от двата щаба не се стига до по-сериозна ескалация на напрежение. Съдията Марио Алберто Диас де Вивар се съветва с VAR и изгони Меси и Медел с директни червени картони. След края на полувремето аржентинците наобиколиха рефера да му желаят пояснения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР