Аржентина изнесе футболна лекция на Италия и разгроми с 3:0

...
Аржентина изнесе футболна лекция на Италия и разгроми с 3:0
Коментари Харесай

Аржентина се разправи с Италия в първото издание на Финалисима

Аржентина изнесе футболна лекция на Италия и разгроми с 3:0 адзурите в спор за трофея Финалисима. Головете на Уембли в Лондон вкараха Лаутаро Мартинес в 28-ата минута, Анхел Ди Мария в 45-ата и Пауло Дибала в 90-ата. Резултатът обаче не отразява смазващото предимство на гаучосите, изключително през второто полувреме. Това беше следващ мощен дуел за Лео Меси и компания под управлението на Лионел Скалони. Двукратните международни първенци са непобедени от 2019 година.

 

Мачът опълчи настоящите първенци на Европа и Южна Америка и отбелязва възобновеното съдействие сред УЕФА и КОНМЕБОЛ. Двете конфедерации подписаха контракт до 2028 година, като в този интервал ще се изиграят още два дуела сред континенталните първенци.

 

В исторически проект към този момент е имало две сходни срещи, проведени с концепцията да са еквивалент на Междуконтиненталната купа, само че за национални тимове. Трофеят носи името на някогашния президент на УЕФА Артемио Франки. Първото издание през 1985 година е извоювано от Франция след победа с 2:0 над Уругвай, а през 1993 година Аржентина побеждава Дания с дузпи. Сега гаучосите подвигнаха за повторно купата и донесоха преднина на Южна Америка в съперничеството.

 

За Меси наградата е втори с националния тим в блестящата му кариера, като той се изравнява с Кристиано Роналдо по този индикатор. След няколко месеца в Катар на Мондиал 2022 Лео ще има финален късмет да добави и последната перла в тази корона - купата на международен първенец.

 

Следващият мач на Аржентина ще е контрола против Естония в неделя, а ден по-рано Италия излиза против Германия на старта на следващото издание на Лигата на нациите.

Снимка: Getty
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР