Аржентина и Хърватия се класираха за 1/8-финалите от група D,

...
Аржентина и Хърватия се класираха за 1/8-финалите от група D,
Коментари Харесай

Аржентина се промъкна драматично до 1/8-финалите

Аржентина и Хърватия се класираха за 1/8-финалите от група D, откакто реализираха победи с по 2:1 в последните си мачове. И до момента в който хърватите си бяха обезпечили първото място в групата авансово, отборът на Аржентина страда съвсем до края на трагичния мач с Нигерия в Санкт Петербург, преди да вкара победния гол за 2:1 в 87-ата мин. Хърватите пък завоюваха рутинно против Исландия.
Така на 1/8-финалите Хърватия ще играе с Дания, а Аржентина – с Франция.
Аржентина откри още в 14-ата мин. посредством суперзвездата си Лионел Меси. Той получи дълъг пас от Евер Банега, Меси овладя топката на скорост, напредна и с десния крайник вкара за 1:0. В 34-ата мин. Меси можеш да вкара и втори гол, само че след осъществяването му от директен свободен удар топката срещна лявата странична греда на вратата, защитавана от Франсис Узохо.
В 49-ата мин. обаче най-опитният в аржентинския отбор – Хавиер Масчерано, тушира в наказателното поле Леон Балогун и съдията Джунейт Чакър без съмнение отсъди дузпа. Тя бе превърната в гол от Виктор Мозес и по този начин Нигерия изравни.
В 76-ата мин. Маркос Рохо игра с ръка в наказателното поле на Аржентина и играта бе спряна за видеоповторение от системата VAR. В последна сметка реферът Чакър пощади „ гаучосите ” и не отсъди дузпа, без значение от очевидното нарушаване на Рохо.
Три минути преди приключването на постоянното време Габрел Меркадо центрира към точката за осъществяване на дузпа и Рохо засече топката от воле за 2:1. До края нигерийците не съумяха да осъществят нито една сериозна офанзива и по този начин „ гаучосите ” се промъкнаха през иглени уши към 1/8-финалите.

В другия мач тимът на Хърватия завоюва също с 2:1, само че надалеч по-спокойно. През първата част балканският отбор насочи три точни удар към вратата на Исландия, против нито един на противника и владееше топката н 63% от времето.
В началото на II част (53-ата мин.) пък Милан Бадель изведе хърватите напред – 1:0. Исландският отбор не се съобщи и стигна до дузпа, от която Гилфи Сигурдсон изравни в 76-ата мин. Все отново Иван Перишич в 90-ата донесе третата победа на хърватите

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ
Отборп.р.з.г-р.т.1. Хърватия3007:192. Аржентина1113:543. Нигерия1023:434. Исландия0122:51
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР