Аржентина е заплашен да отпадне изненадващо рано от Копа Америка,

...
Аржентина е заплашен да отпадне изненадващо рано от Копа Америка,
Коментари Харесай

Нова грешна стъпка доближи Аржентина до шокиращо отпадане от Копа Америка

Аржентина е застрашен да отпадне изненадващо рано от Копа Америка, откакто не завоюва и втория си мач в шампионата. Лионел Меси и съотборниците му приключиха 1:1с Парагвай в среща от група В и остават на дъното в своя поток с едвам една точка.

След като изгубиха от Колумбия на старта на шампионата, в този момент " гаучосите " не се оправиха и с намиращия се в рецесия парагвайски тим, който има единствено една победа за година и половина.

Аржентинците още веднъж се показаха нерешително, като Меси донесе равенството с тъкмо изпълнена дузпа. Тимът беше застрашен и от загуба, откакто " гуараните " пропуснаха на собствен ред 11-метров углавен удар. За 90 минути Аржентина насочи единствено два точни удара към парагвайската врата.

В последния си мач в групата " гаучосите " срещат Катар и се нуждаят от наложителна победа, с цел да са най-малко трети в групата си. Във втората фаза на Копа Америка не престават първите два от всяка от трите групи, както и двата най-хубави отбора, приключили на трето място.

На стадион " Минейрао " в Бело Оризонте Аржентина направи неенергично първо полувреме, в което държеше топката, само че нямаше толкоз положителни положения. Вместо това в 37-ата минута Парагвай поведе.

Мигел Алмирон проби отляво чак до крайната линия и върна топката към връхлитащия в наказателното поле Ричард Санчес. Без подготовка халфът стреля и не остави шансове на Франко Армани – 0:1.

Пасивът на почивката принуди треньора на Аржентина Лионел Скалони незабавно да направи промени, като пусна останалия на пейката Серхио Агуеро, а " гаучосите " заиграха с трима в офанзива.

В 54-ата минута точно Агуеро сътвори състояние, като върна топката към Лаутаро Мартинес, а неговият удар се отби в ръката на бранител. Първоначално съдиаята Уилтон Сампайо даде сигнал играта да продължи.

Бразилският рефер обаче получи сигнал от видеоасистентите си да употребява системата VAR. След обзор на обстановката той видя игра с ръка на Иван Родриго Пирис и даде дузпа за Аржентина три минути по-късно.

 Нова неверна стъпка приближи Аржентина до шокиращо отпадане от Копа Америка
© Reuters

От бялата точка Меси стреля мощно в левия ъгъл на вратаря и изравни.

Само пет минути след попадението на Аржентина парагвайците също получиха право да изпълнят дузпа. Николас Отаменди фаулира откъм гърба Дерлис Гонсалес при опит за шпагат в наказателното поле. Потърпевшият обаче пропусна от 11-те метра, като ударът му беше избавен от Армани.

До края на мача Аржентина пропиля един добър късмет да стигне до успеха, откакто Лаутаро Мартинес стреля над вратата с глава.

В другата среща от групата Колумбия победи Катар с 1:0, само че срещна непредвидени компликации. Победният гол падна едвам в 86-ата минута, а негов създател беше Дуван Сапата.

С триумфа колумбийците си осигуриха класиране напред, като имат 6 точки от два мача. Катар заема третото място с 1, само че и по-добра голова разлика от Аржентина.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР