Аржентина е на път да се превърне в първата голяма

...
Аржентина е на път да се превърне в първата голяма
Коментари Харесай

Аржентина е първата голяма страна в Латинска Америка, която узаконява абортите

Аржентина е на път да се трансформира в първата огромна страна от Латинска Америка, която ще узакони абортите, написа " Гардиън ".

Президентът на страната Алберто Фернандес съобщи, че в ъзнамерява през идващите 10 дни да внесе в Конгреса законопроект за узаконяване на абортите.
 Депутатите в Аржентина замразиха заплатите си
Депутатите в Аржентина замразиха заплатите си

Заради икономическата рецесия в страната

" Държавата би трябвало да отбрани жителите си като цяло и изключително дамите ", сподели той в първото си годишно послание към Конгреса. " Обществото през XXI век би трябвало да почита самостоятелния избор на членовете свободно да вземат решение за телата си ", продължи той.

Абортът е противозаконен в множеството страни от Латинска Америка. В римокатолическия район от 21 страни в Куба и Уругвай абортът е позволен от закона. Също в тази група попада и Британска Гвиана.
 Сенатът на Аржентина одобри незабавен стопански пакет за излизане от рецесията
Сенатът на Аржентина одобри незабавен стопански пакет за излизане от рецесията

Бедността в южноамериканската страна е близо 40%

Ако Конгресът утвърди законопроекта, Аржентина, с население от 45 милиона души, ще се трансформира в първата огромна страна в района, която узаконява практиката.

През август 2018 година Конгресът отхвърли законопроект за узаконяване на абортите . Този път законопроектът е препоръчан от президента с поддръжката на ръководещата партия.

Правото на аборт е съществено лимитирано в Латинска Америка . Разрешено е единствено при случаи като обезчестяване и когато бременността заплашва живота на дамата. В Аржентина практиката е неразрешена от 1921 година

В Доминаканската република, Салвадор, Хаити, Хондурас и Никарагуа има цялостна възбрана, при която няма изключения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР