Аржентина допусна шокираща загуба в първия си мач от Мондиал

...
Аржентина допусна шокираща загуба в първия си мач от Мондиал
Коментари Харесай

Саудитска Арабия шокира Аржнтина с два гола за пет минути

Аржентина позволи шокираща загуба в първия си мач от Мондиал 2022. Меси и компания отстъпиха с 1:2 на Саудитска Арабия, откакто имаха задатък до почивката, а още три техни попадения бяха анулирани поради засади. Съперникът им нанесе своя удар в разстояние на единствено пет минути при започване на второто полувреме и по този метод спря и южноамериканците по пътя им към върха за най-вече поредни мачове без проваляне. Той е владеене на Италия - 37 срещи. Аржентина завърши на 36.

Лионел Меси можеше да открие резултата още в първата минута, само че Ал-Овайс блокира удара му с една ръка. Шест по-късно основният арбитър бе свикан от ВАР да гледа повтаряне на обстановка за дузпа поради задържане в наказателното поле на Саудитска арабия и той уточни бялата точка. Зад топката застана Меси и не сбърка - 1:0 за Аржентина.

Меси прати топката в мрежата още един път - в 21-ата минута, само че попадението не беше зачетено поради засада. Последваха две обстановки, в които попадения на Лаутаро Марлтинес също бяха анулирани. В първата от тях нападателят се озова очи в очи с вратаря и го трансферира майсторски, само че страничният рефер подвигна високо флага. В 35-ата минута Мартинес получи пас зад защитата и излъга стража, с цел да вкара, само че и този пък се оказа, че е бил в засада!

В добавеното време Ерве Ренар извърши насилствена промяна - капитанът Салман Ал-Фарадж се контузи и бе сменен от Хатан Бахбри.

В 48-ата минута Саудитска Арабия изравни с първия си прецизен удар - Салех Ал-Шехри си освободи място за изстрел около Кристиано Ромеро и откри далечния ъгъл на Емилиано Мартинес за 1:1. Пет минути по-късно шокът за Аржентина бе голям - Салем Ал-Даусари матира Мартинес с великолепен удар диагонално в горния ляв ъгъл на вратата - 2:1 за арабите.

В 56-ата минута Мохамед Кано се хвърли на шпагат в краката на Меси, с цел да предотврати удар отблизо разстояние. След това Лионел Скалони извърши три смени - терена напуснаха Кристиан Ромеро, Папу Гомес и Леандро Паредес, а в игра се появиха Лисандро Мартинес, Хулиан Алварес и Енцо Фернандес. В 70-ата Таляфико пък бе сменен от Маркос Акуня.

Играта на Аржентина въобще не вървеше, само че някъде към 70-ата минута въпреки всичко последва нещо като напън пред вратата на съперника. Точният удар на Анхел Ди Мария обаче бе единствено на статистиката.

В петата от осемте минути добавено време Меси нахлу в наказателното поле и имаше златна опция, само че реши да финтира, забави се и бранител изрита топката пред него. В стотната минута Алварес стреля тъкмо с глава, само че стражът Ал-Овайс избави атрактивно. Продължението търпя близо четвърт час, само че и това не избави Аржентина от резила. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР