ържавата има готовност за подкрепа на таксиметровите превозвачи, за облекчаване

...
ържавата има готовност за подкрепа на таксиметровите превозвачи, за облекчаване
Коментари Харесай

Желязков: Таксиметровите превозвачи ще бъдат подпомогнати финансово

ържавата има подготвеност за поддръжка на таксиметровите превозвачи, за облекчение на икономическите последици от COVID-19.

Това разгласи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, по време на среща с представители на таксиметровия отрасъл, оповестиха от транспортното министерство.



„ Прилагането на мярката ще се реализира взаимно с общините, виновни за установяване на различния налог, който се заплаща от таксиметровите превозвачи. Държавата ще поеме разликата сред избрания от общинските препоръки размер на налога до размера, заплащан за 2020 година Съгласно Закона за локалните налози и такси данъкът върху таксиметровия транспорт на пасажери е в границите от 300 до 1000 лв., като съответният размер за съответната година се дефинира от общинските препоръки, до 31 октомври на настоящата година “, съобщи министър Росен Желязков.

Като образец той уточни, че за Столична община общинският съвет е определил размера на налога за 2020 година да е 850 лв.. При този случай, по планувания механизъм за подкрепяне, разликата сред 300 и 850 лв., т.е. 550 лв., ще бъде поета от държавния бюджет, посредством допълнение на бюджета на общината, разясни министърът.



„ Очаквам общинските препоръки, в партньорство с страната, да предизвикват оптимално бързо реализирането на мярката, за подкрепяне на таксиметровите превозвачи “, сподели Желязков.

По време на срещата бяха разисквани и промени в Наредба №34 за таксиметров транспорт на пасажери.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР