Arizona AG разследва предполагаеми фалшиви избиратели от 2020 г., свързани с Тръмп

...
Офисът на главния прокурор на Аризона Крис Майес провежда текущо
Коментари Харесай

Офисът на главния прокурор на Аризона Крис Майес провежда текущо разследване на предполагаем опит за използване на алтернативни избиратели след президентските избори през 2020 г. в полза на бившия президент Доналд Тръмп, говорител за главния прокурор потвърди.

Аризона е един от седемте щата, които Тръмп загуби през 2020 г., но където се твърди, че съюзниците на бившия президент са се опитали да създадат измамна листа с избиратели. Не са ясни колко време е текло разследването, какъв е статутът и обхватът му. Мейс, демократ, направи първите си публични коментари за разследването в сряда.

„Ние приемаме това разследване много сериозно, много тържествено“, каза Мейс пред местните медии тази седмица, добавяйки, че „ще го направим според нашия график, както изисква справедливостта“.

Тръмп и 18 негови сътрудници са изправени пред обвинения в рекет, изборни измами и други обвинения в окръг Фултън, Джорджия, за предполагаем опит да отменят президентските избори през 2020 г., включително схемата за алтернативни избиратели. В обвинителния акт се твърди, че някои от обвиняемите са приканвали законодателите да назначат нови избиратели не само в Джорджия, но и в щати, включително Аризона, Пенсилвания и Мичиган.

Миналата седмица бившият президент беше обвинен от голямо федерално жури заради предполагаеми опити за отмяна на президентските избори през 2020 г. В обвинителния акт се цитира меморандум, очертаващ стратегия за поддръжниците на Тръмп да служат като фалшиви избиратели.

Новоразкрита бележка, цитирана в обвинителния акт на Тръмп, описва подробна схема за фалшиви избиратели 

Бившият президент отрече всички неправомерни действия и в двата случая. Той е обвинен по още две дела. Единият включва федерални преброявания, свързани с предполагаемо злоупотреба с класифицирани документи. Другият, в щатския съд в Ню Йорк, включва предполагаемо фалшифициране на бизнес записи. Той отрече да е извършил нередности и в тези случаи.

Миналата година Майес победи с малко републиканец, който отрече резултатите от президентските избори през 2020 г. Мейс обеща да разследва схемата за предполагаемите фалшиви избиратели.

Множество кандидати от Републиканската партия в Аризона, отдавна променящ се щат, които се кандидатираха през 2022 г., настояха, че президентът Байдън не е спечелил с право изборите през 2020 г. Провалилият се кандидат за губернатор на Републиканската партия Кари Лейк стана може би най-известният от тези така наречени отричащи изборите. Тя загуби изборите от губернатора на Демократическата партия Кейти Хобс.

В Мичиган 16 предполагаеми фалшиви избиратели пледираха невинни, тъй като са изправени пред обвинения в предполагаем заговор за предоставяне на избирателните гласове в Мичиган на Тръмп.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР