Арина Сабаленка заяви, че е оптимистично настроена преди началото на

...
Арина Сабаленка заяви, че е оптимистично настроена преди началото на
Коментари Харесай

Сабаленка: В момента всеки мач е битка за мен


Арина Сабаленка съобщи, че е оптимистично настроена преди началото на присъединяване си на шампионата в Дубай. Белорускинята, която доближи до четвъртфиналите на последните две издания на Dubai Duty Free, за пръв път ще бъде първа сложена в конкуренцията. Въпреки неубедителното начало на сезона, международната №2 е уверена, че ѝ предстоят доста по-добри дни.

„Мачовете в Австралия бяха много сложни. Една от аргументите за това е, че съвсем не съумях да умря в паузата сред сезоните. Имах единствено няколко дни, с цел да се видя със фамилията си, след което трябваше още веднъж да стартира да упражнявам. Обмислях да играя в Санкт Петербург, само че това щеше да значи да вземам участие в три шампионата подред, което е съществено натоварване, изключително в случай че вземем поради и пътуванията. Реших, че ще е по-добре да си умря, да се пренастроя и да употребявам времето за тренировки“ – показа Сабаленка на днешната си конференция.

„Голямата ми цел сега е да реализира неизменност в представянето си. Трябва още веднъж да намеря своя темп. В момента всеки мач е като борба за мен. Мисля, че би трябвало да излизам на мрежата по-често. Това е един от огромните дефекти в играта ми в момента“ – добави международната №2.

Белорускинята съобщи, че се усеща изцяло готова за шампионата и е доста щастлива, че мачовете ще се проведат пред цялостни трибуни.

„Чувствам се добре. Смятам, че съм подготвена и в действителност нямам самообладание да изляза на корта. Винаги е по-хубаво да играем пред аудитория. Невероятно е, че почитателите ще могат да участват. Това е нещо, което липсваше на всички ни в продължение на толкоз доста време. Много съм щастлива, че трибуните ще са цялостни. Очаквам с неспокойствие да усетя атмосферата на корта“ – приключи полуфиналистката от Уимбълдън и US Open.

В първия си мач в шампионата Сабаленка ще се изправи против Марта Костюк, която през днешния ден победи Хариет Дарт с 6-1, 6-1 в последния кръг от квалификациите.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР