Арина Сабаленка смята, че играчите от Русия и Беларус не

...
Арина Сабаленка смята, че играчите от Русия и Беларус не
Коментари Харесай

Сабаленка: Играчите от Русия и Беларус не можем да направим нищо за Украйна


Арина Сабаленка счита, че играчите от Русия и Беларус не разполагат с задоволително въздействие, с цел да оказват помощ за прекратяването на войната в Украйна. След началото на съветската инвазия в края на февруари предходната година, съветските и беларуските тенисисти играят под безпристрастен байрак, като също така не бяха позволени на последното издание на Уимбълдън. Шампионката от Australian Open разяснява и други забавни тематики, като съперничеството си с Ига Швьонтек и сравненията със Серина Уилямс.

„ Чудесно е да съм още веднъж тук, защото това е един от обичаните ми шампионати. Рим е прелестен град и постоянно се усещам доста добре тук. Надявам се да се показва на високо равнище “ – сподели международната №2 на конференцията преди началото на шампионата.

На въпроса какво е мнението ѝ за удължаването на WTA 1000 шампионатите, Сабаленка отговори: „ Не съм сигурна, само че несъмнено е нещо друго. Мисля, че най-голямото предизвикателство е пред уредниците, защото на тях им се постанова да приспособяват формата на шампионатите по отношение на увеличената дълготрайност. В същото време, играчите би трябвало да се научим да разпределяме силата си по друг метод, само че имаме и повече време за отмора. Не е толкоз комплицирано, колкото наподобява. Преди няколко дни играх край в Мадрид, само че не мисля за умората. Концентрирана съм само върху идващия мач и се старая да подкрепям неизменност в резултатите си “.

Шампионката от Australian Open разяснява и мнението на някои почитатели, определящи я като „ новата Серина Уилямс “.

„ Звучи добре, само че не се схващам по този метод. Изобщо не мисля за сравненията със Серина или с която и да е друга тенисистка. Тези неща не ме вълнуват. Ласкае ме това, че ме съпоставят със Серина, само че сега съм съсредоточена само върху това да се представям мощно във всеки идващ мач “.

Беларускинята бе запитана и за съперничеството си с Ига Швьонтек. „ Непрестанно се пробвам да бъда по-добра, само че не се състезавам с Ига. Преследвам личните си цели. През последните месеци поставям доста старания в тренировките и това е повода за актуалните ми триумфи. Надявам се един ден да съумея да изместя Швьонтек от върха на ранглистата, само че не съм захласната от тази мисъл “.

„ Когато играеш на нашето равнище, би трябвало непрекъснато да тренираш доста интензивно. В такива обстановки постоянно е по-добре да имаш съответна цел пред себе си. Това ти дава сили да продължиш, защото в сложните моменти си спомняш за какво правиш всичко това. За да достигнеш най-високото си равнище и да покажеш най-хубавото от себе си би трябвало да мислиш не за позицията си в ранглистата, а за това какво можеш да направиш. с цел да се представиш по-добре в идващия мач “.

Сабаленка разкри и дали съгласно нея войната в Украйна е трансформирала отношението на хората към беларуските тенисисти.

„ Хората, които преди ни мразеха поради страната, от която идваме, към момента се усещат по същия метод. Това няма да се промени и не мисля, че актуалната политическа обстановка оказва някакво въздействие. Хубаво е, че ни разрешават да играе и че WTA прави всичко допустимо, с цел да се оправи с това, което се случва. Единственото, което се промени персонално за мен, е че стопирах да мисля за това и започнах да се съсредоточвам само върху себе си. Не съм направила нищо неприятно на Украйна. Вината за нашествието не е моя или на който и да е различен съветски или беларуски тенисист. Ние сме просто спортисти, които се пробват да практикуват специалността си. Тъжното е, че не можем да създадем нищо, макар че доста хора го чакат от нас “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР