Арина Сабаленка се класира за четвърти кръг на Аустрелиън Оупън,

...
Арина Сабаленка се класира за четвърти кръг на Аустрелиън Оупън,
Коментари Харесай

Сабаленка продължава наказателната си акция в Мелбърн, не даде гейм на украинка

Арина Сабаленка се класира за четвърти кръг на Аустрелиън Оупън, откакто не даде нито един гейм на Леся Цуренко на „ Род Лейвър Арена “. Шампионката от предходната година се нуждаеше от едвам 52 минути на корта, с цел да доближи до десетата си поредна победа на шампионата след 6-0, 6-0.


До момента отбраната на купата върви повече от впечатляващо, като в границите на три мача тя е изгубила едвам шест гейма общо.

Двете с Цуренко си бяха разменили по един триумф в досегашните два мача, само че в петъчния пладнешки мач Сабаленка контролираше дуела по допустимо най-убедителния метод. Тя отрази единствения брейкбол на украинката и в това време осъществя шест от десетте си благоприятни условия за пробив.

В идващия кръг Сабаленка ще има за съперничка тенисистка, против която в предишното е имала проблеми – Аманда Анисимова. Американката е спечелила четири от петте мача посред им досега, в това число и срещата им в Мелбърн през 2019-а. Анисимова победи някогашната №2 в света Паула Бадоса след 7-5, 6-4 за час и 28 минути игра.

Сензацията Мира Авреева също продължава напред. 16 годишната рускиня надделя французойката Диан Пари с 1-6, 6-1, 7-6(5) за 2:25 часа игра на " Мелбърн Парк ".

Тийнейджърката осъществя 5 аса, до момента в който 21-годишната ѝ противничка не записа директна точка от собствен сервис. Андреева позволи 4 двойни неточности, до момента в който Пари сбърка единствено един път. Двете състезателки си размениха по 5 пробива, а рускинята направи 32 " уинъра " против 24 за съперничката ѝ.

В идващия кръг младата рускиня ще се изправи против победителката от двойката Сторм Хънтър - Барбора Крейчикова.

Победа записа и международната №4 в женския тенис - Коко Гоф. 19-годишната американка победи сънародничката си Алиша Паркс с 6-0, 6-2 за 63 минути игра.

Гоф ще играе на 1/8-финалите против Магдалена Фреч, която се наложи над Анастасия Захарова с 4-6, 7-5, 6-4. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР