Арина Сабаленка продължава да се наслаждава на превъзходната за нея

...
Арина Сабаленка продължава да се наслаждава на превъзходната за нея
Коментари Харесай

2023 продължава да е прекрасна за Сабаленка: Първи финал в „тенис рая“


Арина Сабаленка продължава да се любува на превъзходната за нея 2023-а. След като в Мелбърн завоюва първата си купа от Големия шлем, в този момент беларускинята ще играе за първи път край на сингъл на WTA 1000 шампионата в Индиън Уелс.

Тя доближи до мача за трофея в пустинята след безапелационен триумф с 6-2, 6-3 над Мария Сакари в първия полуфинал в „ тенис парадайса “.

Увереността личеше във всяко едно осъществяване на Сабаленка, чиято мощна и нападателна игра докара до относително лесни триумф против финалистката от 2022-а.

В хода на мача Арина осъществя 21 уинъра по отношение на 25 непредизвикани неточности по отношение на 9 печеливши удара и 15 неточности на гъркинята. Много по-често тя диктуваше темпото като постоянно експлоатираше и втория сервис на съперничката си. Това ѝ оказа помощ да доближи до общо 5 пробива от 10 благоприятни условия, до момента в който Сакари съумя единствено на два пъти да вземе подаването на Сабаленка.

„ Много удовлетворена съм. Тя е страховит тенисист. Знаех, че ще е тежко. Благодаря ви, че дойдохте и че направихте тази хубава атмосфера “, сподели Сабаленка в изявлението на корта, а на въпроса за какво постоянно е целела линиите, отговори: „ Не търсех линиите. Всеки път, когато уцелвах линията, търсех средата на корта. не съм толкоз добра в тениса. “

„ Този шампионат е като шампионат от Големия шлем. Много желая да печеля купата “, добави беларускинята, която чака в мача за трофея победителката от дуела сред Ига Швьонтек и Елена Рибакина.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР