Арина Сабаленка от Беларус спечели първа титла от Големия шлем

...
Арина Сабаленка от Беларус спечели първа титла от Големия шлем
Коментари Харесай

Сабаленка надви Рибакина за титлата в Мелбърн

Арина Сабаленка от Беларус завоюва първа купа от Големия шлем в кариерата си, откакто победи казахстанката Елена Рибакина с 4-6, 6-3, 6-4 във финала на Аустрелиън Оупън. Сабаленка загуби първия сет против шампионката на Уимбълдън, само че по-късно подвигна оборотите и стигна до поврат, с цел да грабне трофея.

23-годишната Рибакина бе по-уверена на старта на дуела и поведе с пробив и 4-2, само че Сабаленка изравни до 4-4. Казахстанката отговори уместно и взе идващите два гейма, с цел да затвори първия сет. Опряна до стената, Сабаленка заигра още по-агресивно и точно, с цел да реализира единствения пробив във втората част и да я завоюва с 6-3. Решаващият трети сет вървеше на сервис до 3-3, когато Сабаленка нанесе решаващия удар, с цел да пробие. Когато сервираше за купата при 5-4, беларускинята пропусна три мачбола, само че в последна сметка съумя да затвори мача след близо два часа и половина игра.

Статистиката сподели превъзходството на Сабаленка, която не загуби подаването си нито един път във втория и третия сет. Тя записа цели 51 печеливши удара против 28 непредизвикани неточности, до момента в който салдото на Рибакина бе 31/25. Новата шампионка в Австралия заби 17 аса и вкара 65 % първи сервис, което бе от основно значение.

С този триумф Сабаленка ще се изкачи до второто място в международната класация от понеделник, до момента в който Рибакина ще влезе в топ 10 на света за първи път в кариерата си. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР