Арина Сабаленка бе много щастлива след вчерашния си мач срещу

...
Арина Сабаленка бе много щастлива след вчерашния си мач срещу
Коментари Харесай

Сабаленка: След Australian Open се чувствам като друг човек


Арина Сабаленка бе доста щастлива след вчерашния си мач против Мария Сакари. Беларускинята надви в два сета над международната №9, класирайки се за финала на WTA 1000 шампионата в Мадрид за повторно през последните три години. На конференцията след дуела шампионката от Australian Open разяснява кои съгласно нея са били основните моменти в мача, както и на какво се дължи напредъкът ѝ от началото на годината и какви са нейните упования за финалния конфликт с Ига Швьонтек.

„ Мисля, че това беше най-силният ми мач от началото на шампионата. Знаех, че Мария ще се бори за всяка точка и не ме тормози това, че непрекъснато връщаше топката. Аз също бях решена да се боря до дъно и съм доста удовлетворена от равнището, което демонстрирах, най-много в психически проект. Чудесно е, че ще играя на още един край “ – разяснява Сабаленка.

Световната №2 показа и коя е главната причина за триумфите ѝ от началото на годината. „ Промяната настъпи още преди Австралия. Станах по-спокойна на корта. Може би одъртявам, не знам (смее се). След Australian Open доста неща се трансформираха. Чувствам се като различен човек и започнах да виждам на тениса по друг метод. Напълно уверена съм в себе си и считам, че в това отношение случилото се на Australian Open ме промени изцяло “.

Сабаленка разяснява и идния край против Ига Швььнтек. Двете ще спорят за купа за повторно през годината, откакто преди няколко седмици полякинята надви в Щутгарт.

„ Наистина желая да взема реванш за загубата в Щутгарт и мисля, че това ще ме накара да играя с още повече пристрастеност. Не желая да подтиквам нещата и да си насилям шанса, само че сигурно ще бъде по-агресивна, в сравнение с в предходния ни мач “.

„ Предпочитам да играя против Ига на край, а не на четвъртфинал да вземем за пример. Хубаво е, че и двете сме толкоз непрекъснати, тъй че се надявам да изиграем още доста такива мачове. Сблъсъците с нея постоянно са доста тежки, само че се усещам готова. В първите ми мачове против Ига ми беше доста мъчно, защото стиловете ни се разграничават много, а тогава самата аз бях друга като човек. След това, когато взех решение проблемите си със сервиса и се приспособих към играта на Швьонтек, осъзнах, че мога да я победя. Сега психическата ми настройка е друга. Знам, че ми следва доста сложен дуел, само че към този момент се любувам на тези мачове “.

„ Би било отлично да победя Ига на клей. За да се случи това обаче би трябвало да съм спокойна и търпелива и да изчаквам опциите си. В Щутгарт играх много прибързано на моменти и това ми изигра неприятна смешка. Опитвах се да разпространявам уинъри, което се оказа неверно решение. Сега ще опитам да съм по-прецизна и се надявам, че изходът ще е друг “.

От началото на шампионата Швьонтек на няколко пъти показа, че към момента ѝ е мъчно да се приспособява изцяло към изискванията в Мадрид. Сабаленка обаче няма сходни проблеми.

„ Madrid Open е обичаният ми клей шампионат. Винаги ми е било доста прелестно да играя тук. Мисля, че този корт е доста подобаващ за стила ми. Чувствам се като вкъщи си в Мадрид и по тази причина доста бих желала още веднъж да печеля купата “.

Беларускинята бе запитана и по какъв начин е съумяла да реши проблемите си със сервиса, които станаха пословични през предходната година.

„ Подхвърлях топката прекомерно напред и това ми пречеше да вложа в ударите си оптималната мощ и точност. От биомеханична позиция нямаше по какъв начин да разпространявам първокласен сервис по този метод. Трудно е да опиша какво тъкмо трансформирах. Работих върху това да подмятам топката по-близо до себе си и да нареждам ръцете си по друг метод. Стигна се до миг, в който не бях сигурна по какъв начин тъкмо би трябвало да извършвам сервис и тогава разбрах, че би трябвало да трансформира нещо допустимо най-скоро. Сега имам напълно ясна визия по какъв метод би трябвало да се случват нещата “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР