Ариен Робен изненадващо обяви, че слага край професионалната си футболна

...
Ариен Робен изненадващо обяви, че слага край професионалната си футболна
Коментари Харесай

Големият Робен сложи край на кариерата си

Ариен Робен изненадващо разгласи, че поставя край професионалната си футболна кариера. 35-годишният холандец прекара последните 10 години в Байерн (Мюнхен), само че след края на сезона се сбогува с баварците дружно с Франк Рибери. Предполагаше се, че Робен ще продължи кариерата си в различен клуб, само че в последна сметка някогашното крило взе тежкото решение да окачи бутонките.

" Без подозрение това е най-трудното решение, което трябваше да взема... решение, при което сърцето и мозъкът се сблъскаха. Любовта към играта ти дава убеждението, че можеш да се оправиш с целия свят, само че това не дава отговор на действителността, тъй като към този момент не всичко работи по метода, по който искаш. Вече не си 16-годишно момче, което си няма и визия какво значи да си контузен. В момента съм здрав и в добра кондиция, само че като почитател на доста други спортове, желая това да е по този начин и в бъдеще. Така че несъмнено ще спра ", написа Робен във връзка решението си.

Бившият състезател на Грьонинген, ПСВ Айндховен Челси, Реал Мадрид и Байерн записа 606 мача и означи 210 гола в 19-годишната си клубна кариера. Към тях той добави и 96 срещи и 37 попадения за националния тим на Холандия.
Arjen Robben's career by numbers:

606 games
247 goals
96 caps
30 trophies

cutting in on his left foot. pic.twitter.com/TAMFYchbQD
— Squawka Football (@Squawka) 4 юли 2019 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР