АрхивТой коментира, че пада възрастовата граница на заразените, като през

...
АрхивТой коментира, че пада възрастовата граница на заразените, като през
Коментари Харесай

5 деца от Варна и областта са в болница с коронавирус, затворени са 8 училища и 14 детски градини

 Архив
Той разяснява, че пада възрастовата граница на инфектираните, като през миналата седмица измежду умрелите лица има младеж на 30 години, както и хора на междинна възраст. 

По информация от, досега на територията на Варна и региона са разкрити 493 кревати. 1740 са новорегистрираните случаи на ковид във Варненско от предишния четвъртък до през днешния ден. 303 от тях са приети в болница, а 1437 са на домашно лекуване. 

56 от болните са изгубили борбата с вируса за седмица в региона. 

8 учебни заведения в региона са затворени, поради 8 заболели учители и 6 възпитаници. От детските градини във Варна и региона 14 са затворени. Към този миг няма регистриран случай на болно дете от детска градина, инфектирани има единствено измежду личния състав, 19 учителки и 2 детегледачки, посочи.

Притеснителен факт е, обаче, че има 56 заболели медицински експерти, 22 лекари, 14 мед. сестри и 20 санитари, най-вече от УМБАЛ " Св. Марина " и МБАЛ " Св. Анна ". Пет от тях са в сериозно положение в реанимация, добави със страдание регионалният шеф.

Стана ясно още, че кръвна плазма във Варна са дарили едвам 22 искащи, които са отговаряли на всички условия за съществуване на задоволително антитела за лекуване.

" Апела ми е към всички от региона, които могат да дарят кръвна плазма, да се включат. Условията са известни и всеки може да се запознае ", добави.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР