АрхивСлед като прекараха месеци наред затворени по домовете си заради

...
АрхивСлед като прекараха месеци наред затворени по домовете си заради
Коментари Харесай

Родители негодуват: Палатковият лагер в центъра на Варна ще тормози над 8000 деца

 Архив
След като прекараха месеци наред затворени по домовете си поради ковид, в този момент деца и възпитаници без виновност и без политическа принадлежност, ще би трябвало да понесат следствията и от усложнения трафик, тапите и смяната на маршрутите на рейсовете.

Неудобствата ще бъдат за децата от най-малко 7 учебни заведения и 3 детски градини от региона, измежду които ОУ " Св. Св.Кирил и Методий “, Варненската комерсиална гимназия " Георги Стойков Раковски “, НУИ " Добри Христов “, СУ " Св. Климент Охридски “, Хуманитарната гимназия " Константин Преславски “, СУЕО " Ал. С. Пушкин “, СУ " Димчо Дебелянов “. В непосредственост се намират и три детски градини и " Ал. " Пушкин “, " Слънчо “ и " Теменужка “.

Проблеми ще имат и родителите на най-малките възпитаници, които ги водят на учебно заведение с коли, поради тежките чанти. Заобикалянето по по-тесните околни улици ще докара до по-големи тапи, изнервени водачи и замърсяване на атмосферния въздух. Тежко ще е и ситуацията на гимназистите, които употребяват градския превоз.

За да са по чиновете си в 7,30 ч. сутринта, те ще би трябвало да стават най-малко половин час по-рано, с цел да компенсират разликата в променените спирки на градския превоз.

" Уважаваме правата на протестиращите, само че те нарушават правата на нашите деца. Редно е да създадат жест към бъдещото потомство на Варна и да освободят кръстовището преди началото на образователната година “, разясняват възмутени родители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР