> АРХИВПрез изминалите четири денонощия няма нови хоспитализирани пациенти с

...
> АРХИВПрез изминалите четири денонощия няма нови хоспитализирани пациенти с
Коментари Харесай

От УМБАЛ Св. Марина съобщиха колко са пациентите, лекувани с коронавирус във Варна

 > АРХИВ
През миналите четири денонощия няма нови приети в болница пациенти с COVID-19, като 4-мата потвърдени преди този момент случаи се лекуват и наблюдават съответно по отношение на положението им.

Към сегашния миг в инфекциозните клиники в университетска болница " Св. Марина “ се лекуват общо 35 пациента (включително потвърдените 4 случая на коронавирус), от които като вероятни случаи за COVID-19 са назначени проучвания на 7 пациента. Всички те са с клинична картина на грип и епидемиологични данни за завръщане от Европа. Останалите пациенти са с нормалните сезонни инфекциозни болести, в това число и грип В.

Дежурният личен състав работи с екипи съгласно открит логаритъм. 2 обособени екипа работят с доказаните и вероятните случаи с COVID-19. Отделен екип обслужва приемните кабинети. Спазват се всички санитарно-хигиенни условия. Редовно се почистват и дезинфекцират всички болнични стаи и прилежащи пространства.

346 проби са регистрирани досега на пациенти със признаци на ковид или контактни лица, ориентирани от РЗИ или от лечебните заведения в Русе, Добрич, Шумен, Разград, Търговище и Силистра към вирусологичната лаборатория в болничното заведение.

Медиците от инфекциозните клиники в УМБАЛ " Св. Марина “ – Варна са обезпечени с нужните персонални защитни средства и работят по одобрените правила. Режимът на работа на личния състав следва инструкциите на РЗИ, съгласно напътствията на националния спешен щаб.

Екипът на УМБАЛ " Св. Марина “ благодари на всички медии за проявеното схващане и поддръжка!

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР