> Архивна снимкаРазрешава се нощните заведения да работят само на

...
> Архивна снимкаРазрешава се нощните заведения да работят само на
Коментари Харесай

Нощните заведения по Черноморието в шок от мерките

 > Архивна фотография
Разрешава се нощните заведения да работят единствено навън и то под експлицитното изискване - претовареност от 50% от потенциала и съблюдаване на отдалеченост от метър и половина. Заведенията на закрито ще бъдат още веднъж затворени. Държавата стяга контрола и стартират всеобщи инспекции за спазването на разпоредбите в заведения за хранене, питейни заведения и нощни заведения.

Часове преди да стане ясно, че нощните заведения още веднъж ще бъдат затворени, екип на Нова телевизия отиде в меката на нощния живот по Черноморието – " Слънчев бряг ", с цел да ревизира  спазват ли се ограниченията за сигурност. Още на влизане достъпът е следен, а феновете на нощните занимания се позволяват един по един - през 2 метра. " Взели сме всички ограничения - има стикери за отстояние от 2 метра, има дезифектанти на всички места, тоалетните се чистят постоянно. Разстоянието сред масите е метър и половина, само че ние не можем да сме падари на клиентите хората да съблюдават ограниченията ", съобщи Веселин Борисов - притежател на заведение в " Слънчев бряг ".

Няколко часа по-късно се оказа, че това е бил последният късмет за ваучър на закрито по морето, най-малко до края на изключителната конюнктура. Мярката ще е пагубна за бизнеса, защото разноските за личен състав, гостуващи актьори и стерилизация към този момент са направени, пресмята Веселин Борисов. Според притежателите на заведения и в този момент разпоредбите се съблюдават прецизно и няма доказателство, че болестта идва от заведенията.

" С разстояние сред масите има по какъв начин да не се позволява скупчване. За жал тази черна тази статистика с многото проби гони тези туристи. Не разбирам какво предизвика този черен пиар ", разяснява Лъчезар Захариев - притежател на заведение в къмпинг " Градина ". Според туристите на морето нощен живот би трябвало да има, само че при съблюдаване на всички ограничения. Правилата в откритите заведения остават - отдалеченост от 1.5 метра, до 4 индивида на маса и защитни средства като маски и шлемове за личния състав.

Спазват ли се ограниченията ще ревизират контролните органи през идващите дни. Според новите правила на всеобщи събирания като сватби, кръщенета и балове ще могат да участват до 30 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР