> Архивна снимкаДействията на НАП Бургас са част от активния

...
> Архивна снимкаДействията на НАП Бургас са част от активния
Коментари Харесай

Десетки търговци в Слънчев бряг загазиха след проверка на НАП

 > Архивна фотография
Действията на Национална агенция за приходите Бургас са част от дейния надзор по българското Черноморие през дейния летен туристически сезон по съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство. Данъчните регистрират усъвършенствана фискална дисциплинираност.

В съответния случай става дума за компании без дълготрайни материални активи и благосъстоятелност на рискови лица, които регистрират обороти, натрупат, само че не заплащат дължими налози и осигуровки.

  " Това е извънредно рисков профил, сложили сме под наблюдаване близо 200 такива компании, стопанисващи към 600 търговски обекта по морето. Те нямат дълготрайни материални активи, благосъстоятелност са на рискови лица. Същевременно във компаниите се назначават служащи, от време на време на извънредно високи заплати, подават се данни за трудовите контракти, само че не се подават осигурителни заявления и не се внасят дължимите осигуровки “, разяснява шефът на дирекция " Контрол “ в Търговско дружество на Национална агенция за приходите Бургас Пенка Жекова. От Национална агенция за приходите Бургас прецизират, че заради липса на активи, насъбраните отговорности не могат да бъдат обезпечени и по тази причина отговорността по възнаграждение на отговорностите ще бъде вменена на физическите лица, които действително стопанисват обектите, а не на рисковите притежатели, които са малоимотни и в множеството случаи не допускат за дейната активност на " техните обекти “.

От началото на юли по Южното Черноморие са осъществени над 4 000 инспекции като главната цел на акцията на Национална агенция за приходите е поощряване на доброволното съблюдаване на данъчното и осигурителното законодателство и основаване на равнопоставена бизнес среда.

През тази година в наблюдението за отчитане на доходи може да се включи и всеки, който е изтеглил на телефона си мобилното приложение на Национална агенция за приходите. То разрешава сканиране на QR кода на всяка касова записка и инспекция за това дали е същинска на сървърите на приходната организация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР